Ανησυχία στη Βουλγαρία ενόψει των αγροτικών κινητοποιήσεων στην Ελλάδα

Ανησυχία στη Βουλγαρία ενόψει των αγροτικών κινητοποιήσεων στην Ελλάδα

Η υπουργός Εσωτερικών της γειτονικής χώρας έστειλε επιστολή στον Έλληνα υπουργό Προστασίας, Νίκο Τόσκα, «υπενθυμίζοντας» τη συμφωνία μεταξύ των δύο κρατών για προληπτικά μέτρα

Ανησυχία στη Βουλγαρία ενόψει των αγροτικών κινητοποιήσεων στην Ελλάδα
Επιστολή προς τον Έλληνα αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα
, στην οποία εκφράζει τις ανησυχίες της βουλγαρικής κυβέρνησης για το ενδεχόμενο αποκλεισμού των συνόρων από Έλληνες αγροτοσυνδικαλιστές, στο πλαίσιο των εξαγγελθεισών κινητοποιήσεών τους, εκφράζει η υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας, Ρουμιάνα Μπατσβάροβα, αναφέρουν Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στη Σόφια.

Στην επιστολή της, η υπουργός επικαλείται, μεταξύ άλλων, τη συμφωνία στη συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας, ότι οι κυβερνήσεις των δύο χωρών θα λάβουν προληπτικά μέτρα, ώστε να αποφευχθεί η ένταση στα σύνορα.

Κλείσιμο
Εν τω μεταξύ, εκπρόσωποι των ενώσεων μεταφορέων της Σόφιας δηλώνουν πως σε περίπτωση που οι Έλληνες αγρότες προχωρήσουν στο μπλοκάρισμα των συνοριακών διαβάσεων, θα προβούν και εκείνοι σε αντίποινα, αποκλείοντας κάθε πρόσβαση μέσω οδικών αξόνων που καταλήγουν, μέσω της χώρας τους, στην Ελλάδα
. Σε αντίποινα αυτού του είδους είχαν προβεί Βούλγαροι μεταφορείς και τη διάρκεια του αποκλεισμού των συνόρων πέρυσι από Έλληνες αγροτοσυνδικαλιστές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης