Αυτήν την ώρα το τελευταίο αντίο στον δικό μας Παναγιώτη Γκρουμούτη

Αυτήν την ώρα το τελευταίο αντίο στον δικό μας Παναγιώτη Γκρουμούτη

Καλό ταξίδι, Παναγιώτη... - Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ

Τραγική απώλεια, έφυγε ξαφνικά ο δικός μας Παναγιώτης Γκρουμούτης
Το τελευταίο αντίο σε έναν αγωνιστή της ζωής, ευσυνείδητο επαγγελματία και γλυκό άνθρωπο λέει αυτήν την ώρα η οικογένεια του «Πρώτου Θέματος» στο Β΄ νεκροταφείο Αθηνών.

Ο δικός μας Παναγιώτης Γκρουμούτης έφυγε αδόκητα από τη ζωή μόλις στα 46 χρόνια του, τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής, συγκλονίζοντας όσους τον γνώρισαν και αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό στην οικογένειά του. 

Εφυγε αθόρυβα και γαλήνια στον ύπνο του, με τον τρόπο που οι αρχαίοι θεωρούσαν πως οι θεοί δείχνουν την εύνοιά τους στους θνητούς που την αξίζουν. 

Κλείσιμο
Ηταν ένας από τους πράους και προσηνείς ανθρώπους του «Πρώτου Θέματος». Η απώλεια ενός αγαπημένου φίλου και εξαιρετικού συναδέλφου μάς βυθίζει σε άφατη θλίψη. Η καθημερινή του παρουσία δίπλα μας και η διαχρονική του πορεία ήταν πηγή έμπνευσης για όλους μας.

Τα τελευταία 11 χρόνια όπου εργάστηκε στο «Πρώτο Θέμα» λάμπρυνε με την παρουσία του τον χώρο και έκανε τους πάντες γύρω του να νιώθουν καλύτερα. Ηταν αρχισυντάκτης στο www.newmoney.gr (με έμφαση στα χρηματιστηριακά και διεθνή θέματα), αλλά κυρίως ήταν φίλος και αδελφός μας σε καλές και κακές στιγμές όλα αυτά τα χρόνια.



Υπόδειγμα συνεργάτη


Ο Παναγιώτης συγκέντρωνε όλα τα χαρακτηριστικά που κάνουν έναν άνθρωπο αγαπημένο και έναν δημοσιογράφο αναγνωρισμένο - κι έτσι τώρα η απουσία τους για μας είναι ακόμη πιο δύσκολη. Ευσυνείδητος επαγγελματίας, υπόδειγμα συναδέλφου, γεμάτος ενέργεια κάθε μέρα, ακέραιος χαρακτήρας. Αυτοδημιούργητος και εργατικός. Συνεσταλμένος, αλλά και γενναιόδωρος σε αισθήματα, ευγενής και με χαμόγελο, με έναν καλό λόγο για όλους, είχε πάντα καλή διάθεση για κάθε άνθρωπο και κατάσταση που αντιμετώπιζε. 

Θα μας λείψει η ήρεμη παρουσία του, το χιούμορ του, οι αναλύσεις και οι προβλέψεις του για τα οικονομικά και τους χρηματιστηριακούς δείκτες, στοιχεία που τον έκαναν μεταδοτικά χαρούμενο, και πρωτίστως η προσήλωσή του σε ό,τι ασχολούνταν δίνοντας το παράδειγμα σε όλους μας. 

Ο τρόπος που «έφυγε» ο Παναγιώτης είναι από εκείνες τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις όπου συνειδητοποιεί κανείς ότι στους ισοπεδωτικά ταχείς και απρόσωπους ρυθμούς της σύγχρονης ζωής δεν βρίσκουμε τον χρόνο να καταλάβουμε την αξία των ανθρώπων, ακόμη και αυτών που αγαπάμε και εκτιμάμε περισσότερο. Δεν το κάνουμε παρά μόνον όταν μας λείψουν και μοιραία αναλογιζόμαστε το νόημα της ύπαρξης. 

Ηταν αθόρυβος και σεμνός, με σπάνιο ήθος. Κρατούσε μέσα του οποιαδήποτε έγνοια, αποφεύγοντας να μεταδώσει την παραμικρή αρνητική σκέψη. Δεν εξέπεμπε παρά αισιοδοξία και ελπίδα. Εκρυβε ένα μεγαλείο ψυχής, από εκείνα που χαρακτηρίζουν όσους έχουν βαθιά αίσθηση καθήκοντος και είναι έτοιμοι να θυσιάσουν τα πάντα για την ευτυχία των δικών τους ανθρώπων. Εργαζόταν από το πρωί ως το βράδυ σε εξαντλητικούς και επώδυνα αγχωτικούς ρυθμούς για να μεγαλώσει δύο παιδιά και να εξασφαλίσει στην οικογένειά του τα βασικά, ξεκινώντας από το μηδέν.

Παρότι γνώριζε τέσσερις γλώσσες, είχε πανεπιστημιακή μόρφωση και καταλυτική εμπειρία, δεν έκανε ποτέ την παραμικρή επίδειξη. Συμπεριφερόταν σε όλους ως ίσος προς ίσο, ακόμη και στον πιο νέο συνάδελφο, πρόθυμος ταυτόχρονα να βοηθήσει οποιονδήποτε του απευθυνόταν ή ο ίδιος αντιλαμβανόταν ότι χρειαζόταν τη στήριξή του. 

Σώθηκε από θαύμα 

Η απώλειά του μας έφερε στη μνήμη το συγκλονιστικό παιχνίδι που του έπαιξε η μοίρα πριν από 20 χρόνια, δίνοντάς του τότε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Ο Παναγιώτης υπηρετούσε τη θητεία του στην πυραυλάκατο «Κωστάκος» του Πολεμικού Ναυτικού, όταν τα ξημερώματα της 4ης Νοεμβρίου του 1996 ανοιχτά του ακρωτηρίου του Αγίου Κωνσταντίνου στη Σάμο, αυτή διεμβολίστηκε από το επιβατικό πλοίο «Ε/Γ-Ο/Γ ΣΑΜΑΙΝΑ».

Ηταν ένα από τα πλέον απίστευτα και δυσεξήγητα ναυτικά δυστυχήματα στις ελληνικές θάλασσες τις τελευταίες δεκαετίες. Η πυραυλάκατος, έχοντας ουσιαστικά συντριβεί, βυθίστηκε αμέσως, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερα στελέχη του πλοίου, από τα συνολικά 38 άτομα που επέβαιναν σε αυτό. Ο Παναγιώτης, που διασώθηκε, όπως και οι άλλοι 33, από θαύμα μετατέθηκε τιμής ένεκεν για το υπόλοιπο της θητείας του στο στρατηγείο της Νάπολης, λόγω και του γεγονότος ότι ήταν πολύγλωσσος. 

Παρά τον πρόωρο και άδικο χαμό του, πρόλαβε να αφήσει το στίγμα του στη δημοσιογραφία, ανοίγοντας δρόμους και κερδίζοντας την παραδοχή των συναδέλφων του. Σε εποχές που το οικονομικό ρεπορτάζ συγκινούσε λίγους και ακόμη λιγότεροι το γνώριζαν σε βάθος, τόλμησε να ασχοληθεί και να καταβάλει όλες τις δυνάμεις του.

Και πέτυχε να δώσει το δικό του στίγμα με πρωτοποριακό τρόπο, ευρεία αναγνώριση και προσήλωση έως και την τελευταία πνοή του. Ηταν από τους πρώτους που έκαναν τηλεοπτική οικονομική εκπομπή, ξεκινώντας από το ALTER και αργότερα στο SBC, όπου ήταν μέχρι την ύστατη ώρα. Είχε εργαστεί επίσης σε σημαντικές εφημερίδες και έντυπα, ξεκινώντας από την «Ακρόπολη», στη συνέχεια στο «Παρόν» και το «Εξυπνο Χρήμα». Πραγματικός εργάτης του Τύπου, ήταν κόσμημα για τη δημοσιογραφία και εξαίρετος στη δουλειά του. Ο Παναγιώτης Γκρουμούτης αφήνει πίσω του σύζυγο και δύο ανήλικα παιδιά. Η οικογένειά του είναι και δική μας οικογένεια. Εκφράζουμε στους οικείους του τα βαθιά μας συλλυπητήρια και την ολόψυχη συμπαράστασή μας.

Η ΕΣΗΕΑ

Ανακοίνωση για τον αιφνίδιο χαμό του Παναγιώτη Γκρουμούτη εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ. Σε αυτήν μνημονεύει τον Παναγιώτη ως έναν ακάματο, αυτοδημιούργητο δημοσιογράφο, ενώ κάνει ξεχωριστή αναφορά και στον ήπιο και ευγενή χαρακτήρα του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ανακοινώνει με μεγάλη θλίψη την αναπάντεχη απώλεια του συναδέλφου Παναγιώτη Γκρουμούτη, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 46 ετών. Ο Παναγιώτης Γκρουμούτης γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα. Αφού ολοκλήρωσε τις λυκειακές του σπουδές ενεγράφη στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Τμήμα της Γαλλικής Φιλολογίας.

Τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1997 στην εφημερίδα "ΑΚΡΟΠΟΛΗ" ασχολούμενος με το οικονομικό ρεπορτάζ. Στη συνέχεια εργάστηκε στις εφημερίδες "ΕΞΥΠΝΟ ΧΡΗΜΑ", "ΠΑΡΟΝ" και από το 2006 έως σήμερα στην εφημερίδα "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ".
Επίσης, εργάστηκε ως αρχισυντάκτης και παρουσιαστής δελτίων ειδήσεων και οικονομικών εκπομπών στους Τ/Σ "ALTER", "POLIS", "CHANNEL 9" και "SBC".

Τέλος, υπήρξε συνεργάτης των περιοδικών "BUSINESS PLAYER", "MANAGER" και του Ρ/Σ "BUSINESS RADIO". Ο Παναγιώτης Γκρουμούτης υπήρξε ένας συνάδελφος, ο οποίος από νεαρή ηλικία εργάστηκε σκληρά και με πάθος προκειμένου να αφήσει το προσωπικό του ίχνος στην ελληνική δημοσιογραφία. Και το πέτυχε. Υπήρξε ένας ακάματος δημοσιογράφος, αυτοδημιούργητος, ήπιος και ευγενής και απόλυτα καταρτισμένος στο αντικείμενό του, ο οποίος πέτυχε να κάνει πραγματικότητα τα νεανικά του όνειρα αλλά, δυστυχώς, "έφυγε" αναπάντεχα χωρίς να ολοκληρώσει τα προσωπικά και επαγγελματικά του σχέδια. Το Διοικητικό Συμβούλιο συλλυπείται τη σύζυγό του Γεωργία, τα παιδιά του Θανάση και Ελένη και αποχαιρετά τον εκλεκτό συνάδελφο.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ» 

Τα συλλυπητήρια της Ν.Δ.

Το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Εκφράζουμε τη θλίψη μας για την αδόκητη απώλεια του συναδέλφου Παναγιώτη Γκρουμούτη. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας διακρίθηκε για την ευγένεια, το ήθος και τη συναδελφικότητά του.

Στην οικογένειά του απευθύνουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης