Στην απόψυξη η χώρα: Τα χιόνια «αντικαθιστούν» οι βροχές και οι καταιγίδες

Στην απόψυξη η χώρα: Τα χιόνια «αντικαθιστούν» οι βροχές και οι καταιγίδες

Βελτιώνεται σταδιακά ο καιρός - Στα ανατολικά περιορίζονται οι ισχυρές καταιγίδες 

Στην απόψυξη η χώρα: Τα χιόνια «αντικαθιστούν» οι βροχές και οι καταιγίδες
Βελτιώνεται σταδιακά ο καιρός
από σήμερα Πέμπτη με τις ισχυρές καταιγίδες να περιορίζονται στα Ανατολικά τμήματα της χώρας. 

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο: «Σήμερα ξεκινάει η μέρα μας πολύ βελτιωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα 24ωρα, πολύ καλύτερες οι καιρικές συνθήκες, ισχυρός ο παγετός όμως με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στις περισσότερες περιοχές της Ηπειρωτικής Ελλάδας και ειδικά στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα. 

Κλείσιμο
Να δείξουν προσοχή οι κάτοικοι των περιοχών που ζουν σε τμήματα που έχει χιονίσει τις προηγούμενες ώρες γιατί ο παγετός θα συνεχίσει να είναι ισχυρός και θα δημιουργηθούν προβλήματα σίγουρα στις μετακινήσεις όχι μόνο με το αυτοκίνητο αλλά και με τα πόδια. Οι μοναδικές περιοχές που θα είναι άστατος ο καιρός από τις έξι το πρωί και μετά είναι τμήματα των νησιών του ανατολικού αιγαίου, των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων και ενδεχομένως στα νότια Ηπειρωτικά τμήματα της Κρήτης όπου θα εκδηλώνονται μπόρες, βροχές και καταιγίδες. 

Στην υπόλοιπη Ελλάδα θα είναι πάρα πολύ καλές οι καιρικές συνθήκες. Οι άνεμοι δεν θα δημιουργήσουν πρόβλημα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες απλώς νωρίς το πρωί θα έχουμε κάτω από -12 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές περιοχές της βόρειας ορεινής και Ηπειρωτικής Ελλάδας. 

Από το μεσημέρι και έπειτα σταδιακά θα εξασθενίσουν οι βροχοπτώσεις και θα σταματήσουν από το απόγευμα και από τα Δωδεκάνησα κι αυτό θα σημάνει την αποχώρηση έστω και των τελευταίων υπολειμμάτων της κακοκαιρίας πάνω από τον Ελλαδικό χώρο. 

Στην Αθήνα θα έχουμε πτώση της θερμοκρασίας προς το βράδυ ενώ συνήθως η ελάχιστη σημειώνεται νωρίς το πρωί με τον υδράργυρο στους 3 βαθμούς Κελσίου μέσα στην πόλη. 

Στη Θεσσαλονίκη βελτιώνεται ο καιρός σημαντικά με πολύ μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια την Πέμπτη ο υδράργυρος νωρίς το πρωί θα δείχνει -5 βαθμούς Κελσίου». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης