Πιάστηκε στο Ηράκλειο ο πρώην κρατούμενος που συγκλόνισε την Ελλάδα

Πιάστηκε στο Ηράκλειο ο πρώην κρατούμενος που συγκλόνισε την Ελλάδα

Πρόκειται για έναν από τους κρατούμενους  που το 1989 είχε εμπλακεί στα επεισόδια που είχαν ξεσπάσει στις Φυλακές της Νεάπολης και από τα οποία βρήκαν τραγικό θάνατο οι αστυφύλακες Σαράντος Σακκάς και Νίκος Κοκολάκης

Πιάστηκε στο Ηράκλειο ο πρώην κρατούμενος που συγκλόνισε την Ελλάδα
Χαρακτηρίζονται από την ΕΛ.ΑΣ ως... «καλά παιδιά» με την ειρωνική έννοια. Η είδηση ότι συνελήφθησαν στο Ηράκλειο δύο άνδρες 63 και 44 ετών έχοντας στην κατοχή τους ποσότητες ηρωίνης και μεθαδόνης είναι γνωστή από το μεσημέρι της Πέμπτης (11/1). Το ποιοι είναι όμως οι δύο, αποκαλύπτει το ekriti.gr έχοντας συγκεντρώσει περισσότερες πληροφορίες για τη δράση και το προφίλ τους.

Ο 1ος…

Πρόκειται για έναν από τους κρατούμενους  που το 1989 είχε εμπλακεί στα επεισόδια - κατά τη διάρκεια απόδρασης των κρατουμένων, γνωστή ως επιχείρηση «Ασπιρίνη» - που είχαν ξεσπάσει στις Φυλακές της Νεάπολης και από τα οποία βρήκαν τραγικό θάνατο οι αστυφύλακες Σαράντος Σακκάς (42 ετών) και Νίκος Κοκολάκης (35 ετών). Μία απόδραση που συγκλόνισε τη χώρα και που για πολλά χρόνια ήταν αντικείμενο συζήτησης ανάμεσα στις παρέες. Μάλιστα, ο 63χρονος σήμερα, είχε καταδικαστεί σε δις ισόβια για τον θάνατο των δύο αστυνομικών και αποφυλακίστηκε πριν από πέντε περίπου χρόνια.
 
Κλείσιμο
Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti, ο "κουμπάρος" διαβόητων έγκλειστων κακοποιών, από τη μέρα της αποφυλάκισης του μέχρι και σήμερα δεν είχε απασχολήσει τις Αρχές. Το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών όμως, είχε πληροφορίες ότι 63χρονος… ξεκίνησε πάλι παράνομη δραστηριότητα. Ο 63χρονος συνήθιζε να … κυκλοφορεί σε Γούβες και Κοκκίνη Χάνι, λένε οι πληροφορίες. Στο σπίτι του εντοπίστηκε ποσότητα ηρωίνης και όπως περιγράφουν αστυνομικές πηγές η συσκευασία μέσα στην οποία βρέθηκε η ποσότητα, χωρούσε… μεγαλύτερη ποσότητα, γεγονός που για τους αστυνομικούς σημαίνει ότι είχε κι άλλη και ότι την πούλησε.

Ο 2ος...

«Ο δεύτερος κι αν είναι… φυντάνι» λένε στην Αστυνομία αναφερόμενοι στον 2ο συλληφθέντα για την υπόθεση με τα ναρκωτικά. Ο 43χρονος, πασίγνωστος στις πιάτσες του Ηρακλείου και μάλιστα με ψευδώνυμο που παραπέμπει σε … ζωύφιο, πιάστηκε σε διαμέρισμα στο Ηράκλειο με το υπόλοιπο των ποσοτήτων που κατέσχεσαν οι Αρχές. Σύμφωνα με τις πηγές που αποκάλυψαν το προφίλ και τη δράση του, χαρακτηρίζεται ως έμπορος ναρκωτικών εδώ και πολλά χρόνια ωστόσο τα τελευταία χρόνια, συνελήφθη 1-2 φορές με μικροποσότητες. 

​Τέλος, όπως περιγράφουν οι ίδιες αστυνομικές πηγές, το πτώμα του 30χρονου άνδρα που βρέθηκε σε πεζοδρόμιο γειτονιάς στη Νέα Αλικαρνασσό το βράδυ της Δευτέρας, ίσως να αποτέλεσε ένα σημαντικό κομμάτι του παζλ προκειμένου να φτάσουν στα ίχνη των δύο ανδρών.

Ο 63χρονος και ο 44χρονος οδηγούνται την Πέμπτη (12/1) στον Ανακριτή με τις κατηγορίες της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών.

Πηγή: ekriti.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης