Δελτίο ΕΜΥ: Συνεχίζεται ο χιονιάς μέχρι την Τετάρτη - Ισχυρός παγετός σε όλη τη χώρα

Δελτίο ΕΜΥ: Συνεχίζεται ο χιονιάς μέχρι την Τετάρτη - Ισχυρός παγετός σε όλη τη χώρα

Χιονοπτώσεις, καταιγίδες και «πολικές» θερμοκρασίες, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τις επόμενες ημέρες

Δελτίο ΕΜΥ: Συνεχίζεται ο χιονιάς μέχρι την Τετάρτη - Ισχυρός παγετός σε όλη τη χώρα
Συνεχίζεται ο χιονιάς
και το κύμα
κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα μας, τουλάχιστον έως και την Τετάρτη όπως τονίζουν οι μετεωρολόγοι. 

Κλείσιμο
Για σήμερα Δευτέρα
, όπως αναφέρει η Γενική Πρόγνωση της ΕΜΥ, αναμένονται τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στην ανατολική χώρα, οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν. Στην Νότια Ελλάδα αναμένονται καταιγίδες, ιδίως την νύχτα. Η θερμοκρασία παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, με κατά τόπους ισχυρό παγετό και στα βόρεια ολικό, που σημαίνει πως καθ' όλη τη διάρκεια του 24ώρου το θερμόμετρο δεν θα ανέβει πάνω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου.

Ενδεικτικά, στην Μακεδονία ο υδράργυρος κυμαίνεται από τους -12 έως -1 βαθμό, με την επισήμανση πως οι τιμές αυτές ειδικά για την Δυτική Μακεδονία, την Φλώρινα και την Πτολεμαΐδα, θα είναι 5 έως 7 βαθμούς χαμηλότερες! 

Για αύριο Τρίτη, η πρόγνωση της ΕΜΥ είναι ανάλογη, με τοπικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο κυρίως στα ανατολικά της χώρας, ενώ στα νότια προβλέπονται καταιγίδες. Παράλληλα θα πνέουν πολύ ισχυροί βόρειοι άνεμοι, έως και 8 μποφόρ στο Αιγαίο, που σταδιακά θα στραφούν σε δυτικοί και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία αναμένεται να ανέβει λίγο, όμως και πάλι στα ηπειρωτικά ο παγετός θα είναι ισχυρός και στα βόρεια ολικός.

Οι χιονοπτώσεις παραμένουν στην πρόγνωση του καιρού και για την Τετάρτη, οπότε όμως αναμένεται να εξασθενίσουν. Συννεφιά θα επικρατεί στα κεντρικά και τα βόρεια, εκεί όπου αναμένεται να χιονίσει, ενώ βροχές και καταιγίδες προβλέπονται για τις παραθαλάσσιες περιοχές. Φαίνεται πως την Τετάρτη θα περιοριστεί και ο παγετός, καθώς ο υδράργυρος αναμένεται να ανέβει πάνω από το μηδέν ακόμα και για τα βόρεια της χώρας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης