ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Οπλισμός και αρχαία νομίσματα στα Γρεβενά

Οπλισμός και αρχαία νομίσματα στα Γρεβενά

Ενδείξεις για την δράση οργανωμένου κυκλώματος αρχαιοκαπηλίας έχουν οι αστυνομικοί μετά τις τρεις συλλήψεις που έκαναν στην περιοχή

Οπλισμός και αρχαία νομίσματα στα Γρεβενά
Ενδείξεις για την δράση οργανωμένου κυκλώματος αρχαιοκαπηλίας έχουν οι αστυνομικοί μετά τις τρεις συλλήψεις που έκαναν σε περιοχές των Γρεβενών.

Τα ευρήματα δείχνουν ότι οι συλληφθέντες είναι «κυνηγοί» θησαυρών που ενδεχομένως έκαναν λαθρανασκαφές σε άγνωστα σημεία.

Μετά από πληροφορίες που αξιοποίησαν οι άνδρες της Ασφάλειας, έκαναν αιφνιδιαστικές εφόδους μαζί με αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. σε σπίτια και αποθήκες διαφορετικές περιοχές των Γρεβενών, όπου συνέλαβαν τρεις Έλληνες ηλικίας 34, 54 και 63 χρόνων και κατέσχεσαν δυο νομίσματα τα οποία διαπιστώθηκε ότι εμπίπτουν στο νόμο περί προστασίας αρχαιοτήτων και η προέλευσή τους ερευνάται.

Κλείσιμο
Οι δράστες είχαν ακόμη στην κατοχή τους ένα πιστόλι, 156 φυσίγγια πυροβόλων όπλων, ένα πτυσσόμενο μεταλλικό κλομπ και μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης. Έτσι, ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Γρεβενών τους άσκησε διώξεις για παραβάσεις των νόμων περί αρχαιοτήτων, ναρκωτικών και όπλων, κατά περίπτωση.

Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη, για να διαλευκανθεί πλήρως το πεδίο της δράσης τους και να εντοπιστούν τυχόν συνεργοί.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης