Γιώργος Γερολυμάτος: «Ο πεθερός του γιου μου ζήτησε βοήθεια από μπράβο γιατί του χρωστούσαν χρήματα»

Γιώργος Γερολυμάτος: «Ο πεθερός του γιου μου ζήτησε βοήθεια από μπράβο γιατί του χρωστούσαν χρήματα»

Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκε ο γιος του γνωστού τραγουδιστή, Αλέξανδρος 

Γιώργος Γερολυμάτος: «Ο πεθερός του γιου μου ζήτησε βοήθεια από μπράβο γιατί του χρωστούσαν χρήματα»
Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκε ο γιος του γνωστού τραγουδιστή Γιώργου Γερολυμάτου, Αλέξανδρος, μετά την πολύωρη απολογία του στον ανακριτή.

Ο Αλέξανδρος Γερολυμάτος που μαζί με τον πεθερό του και άλλο ένα άτομο κατηγορούνταν για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που στόχο είχε την εκβίαση μεσιτών ακινήτων εργολάβων κατοικιών αλλά και αγοραστών πέρασε σήμερα το πρωί το κατώφλι του ανακριτή. 
Τελικά ο γιος του τραγουδιστή αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης από τη χώρα, την εμφάνιση του δυο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα και εγγυοδοσία τριών χιλιάδων ευρώ. 

Ελεύθερος αφέθηκε και ο πεθερός του Αλεξάνδρου Γερολυμάτου. Η ανάκριση πάντως συνεχίζεται προκειμένου να φωτιστούν όλες οι άγνωστες πτυχές της υπόθεσης, ενώ από τους τρεις συλληφθέντες προφυλακίστηκε μόνο το άτομο που φέρεται να τηλεφωνούσε στα θύματα και να τα εκβίαζε με τη σωματική ακεραιότητα τόσο των ίδιων όσο και των παιδιών τους, προκειμένου να τους αποσπάσει χρήματα.  
Κλείσιμο

«Ο πελάτης μου δεν είχε καμία συμμετοχή στις πράξεις που του καταλόγισαν. Η ανάκριση συνεχίζεται. Δεν ειχε καμία γνώση για τα περιστατικά. Του επιβλήθηκε τυπικά ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης απο τη χώρα έως ότου ολοκληρωθεί η ανάκριση», λέει στο protothema.gr ο δικηγόρος του Αλεξάνδρου Γερολυμάτου, Λάμπρος Μπρέανος. 

Νωρίτερα, στο protothema.gr είχε μιλήσει για τη σύλληψη του γιου του ο Γιώργος Γερολυμάτος ο οποίος έκανε λόγο για παρεξήγηση. 

Ο Γιώργος Γερολυμάτος στο protothema.gr



Ο γιος του Γιώργου Γερολυμάτου



«Αυτή τη στιγμή ο γιος μου είναι ήδη στον ανακριτή και πιστεύω ότι είναι άδικα μπλεγμένος και θα ξεκαθαριστεί το τοπίο. Έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη. Είναι μια υπόθεση που δεν έχει καμία σχέση με το χαρακτήρα του γιου μου. Ο γιος μου είναι παντρεμένος και έχει γυμναστήριο όπου εκεί μέσα πηγαίνουν διάφοροι και γυμνάζονται ακόμα και μπράβοι». Είπε στο protothema.gr και συνέχισε: 

«Στον πεθερό του γιου μου χρωστούσαν κάποια χρήματα και εκείνος γνώρισε έναν μπράβο μέσα από το γυμναστήριο του παιδιού μου και του είπε:"επειδή είναι κάποιος που μου χρωστάει λεφτά δεν πας να τον εκφοβίσεις να μας δώσει κανένα χιλιάρικο ".Κάτι τέτοιο έγινε και έχει γίνει ολόκληρο φούσκωμα. Και αυτός ο μπράβος αντί να πάει να του πει δώσε κανένα χιλιάρικο στον άνθρωπο που τα χρωστάς , πήγε και του έκαψε το αυτοκίνητο .Και έγινε χαμός. Έτσι έχουν γίνει τα πράγματα. Εγώ είμαι 45χρόνια τραγουδιστής και το μοναδικό πράγμα που κράτησα είναι η αξιοπρέπειά μου και το όνομά μου να είναι καθαρό το οποίο είναι πολύ σημαντικό για μένα αυτό.Τον ξέρω πολύ καλά το γιο μου γιατί εγώ μεγάλωσα μέσα στις πουτάνες, στους ναρκομανείς, τους δολοφόνους και πέρασα αλώβητος από όλα αυτά και δεν είναι δυνατόν να μην ξέρω το γιο μου που είναι από το πρώτο μου γάμο. Είναι μια υπόθεση που θα ξεκαθαριστεί γρήγορα».



Το Χρονικο της σύλληψης 


Στον ανακριτή, οδηγήθηκε το πρωί ο γιος του Γιώργου Γερολυμάτου, ο οποίος συνελήφθη μαζί με δυο ακόμα άτομα για συμμετοχή σε κύκλωμα εκβιαστών. 

Οι τρεις συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, κατηγορούνται  για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εκβιασμούς, απειλές, εκρήξεις, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, οπλοκατοχή και παραβάσεις σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες.

Η εγκληματική οργάνωση, όπου εμπλέκεται και γιος του γνωστού τραγουδιστή, είχε συσταθεί τουλάχιστον από το 2006. 

Η εγκληματική οργάνωση είχε διαρκή δομημένη δράση και διακριτούς ρόλους, υπό την διεύθυνση και εντολές 69χρονου, ο οποίος δραστηριοποιείτο ως μεσίτης σε αγοραπωλησίες ακινήτων. Με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος προέβαιναν συστηματικά σε εκβιαστικές εισπράξεις διαφόρων χρηματικών ποσών, με το πρόσχημα εντολών μεσιτείας σε ισχύ.

Συγκεκριμένα, όταν παλαιοί πελάτες του 69χρονου πραγματοποιούσαν νόμιμη αγορά κάποιου ακινήτου, είτε μέσω άλλου μεσίτη, είτε μέσω αγγελίας, αυτός αξίωνε να του καταβάλλουν χρήματα. Σε περίπτωση άρνησής τους, μέσω του 46χρονου, ανέθετε στον 49χρονο να τους απειλεί τηλεφωνικά για τη ζωή τους καθώς και για τη ζωή των μελών της οικογενείας τους. Σε μία μάλιστα περίπτωση οι κατηγορούμενοι προέβησαν στην καταστροφή, με τοποθέτηση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, του αυτοκινήτου εκβιαζόμενου.

Στις 22-12-2016 στην Κυψέλη και στο Ίλιον, συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί, ηλικίας 69, 49 και 46 ετών, μέλη της ομάδας, ενώ αναζητείται ένας επιπλέον συνεργός τους.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της εκβίασης, της έκρηξης, των διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς, της οπλοκατοχής και παραβάσεων σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιασθεί εκβιάσεις σε βάρος έξι ατόμων.

Από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Στην οικία και στο γραφείο του 69χρονου:

ένα μαχαίρι
το χρηματικό ποσό των -1.350- ευρώ
μία κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή
πλήθος σημειώσεων και εγγράφων σχετιζόμενων με μεσιτείες

Στην οικία του 49χρονου:

ένα πιστόλι ρέπλικα
δέκα  φυσίγγια κρότου
μία συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης ( tazer )
ένα πτυσσόμενο μεταλλικό κλομπ
ένα καπνογόνο
ένα  μεταλλικό αστέρι πολεμικών τεχνών

Στην οικία του 46χρονου:

ένα πτυσσόμενο μεταλλικό κλομπ
δύο κινητά τηλέφωνα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης