Επικυρώθηκε η καταδίκη του ζεύγους Παπαντωνίου για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες

Επικυρώθηκε η καταδίκη του ζεύγους Παπαντωνίου για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες

Επικυρώθηκε η  καταδίκη του ζεύγους Παπαντωνίου για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες
Ο Άρειος Πάγος, επικύρωσε την απόφαση του  Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Αθηνών με την οποία καταδικάστηκε για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες του  έτους 2008  σε φυλάκιση 2 ετών με τριετή  ανατολή  ο τέως υπουργός επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ  Γιάννος  Παπαντωνίου, όπως επίσης έχει  καταδικαστεί  με την ίδια ποινή και η  σύζυγος του Σταυρούλα  Κουράκου.

Μια ακόμη ανακριβής δήλωση πόθεν έσχες (περιουσιακής κατάστασης) του ζεύγους Παπαντωνίου απασχόλησε σήμερα την Δικαιοσύνη.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, δεχόμενο  την εισήγηση της εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ξένης Δημητρίου, απέρριψε την αίτηση του ζεύγους  Παπαντωνίου με την οποία ζητούσε να αναιρεθεί η καταδικαστική απόφαση του Εφετείου για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες του έτους 2008.
Οι αρεοπαγίτες έκριναν ότι η εφετειακή απόφαση  έχει πλήρη και επαρκή αιτιολογία όπως απαιτεί το Σύνταγμα και η ποινική νομοθεσία.
Δεν είναι η πρώτη φορά που επικυρώνεται η καταδίκη τουζεύγους Παπαντωνίου για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες.
Συγκεκριμένα έχει  καταδικαστεί   (σε φυλάκιση 4 ετών με αναστολή και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ, κ.λπ., για ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες μεταγενέστερων ετών (2009, κ.λπ.).
Κλείσιμο
Οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του εν λόγω ζεύγους   απασχόλησαν τη Δικαιοσύνη όταν από  στη  «λίστα Λαγκάρντ» εντοπίστηκε λογαριασμός της  Σταυρούλας  Κουράκου στην Τράπεζα HSBC με ποσό 1,2 εκατομμυρίων ευρώ.
Από την πλευρά του ο κ. Παπαντωνίου υποστηρίζει ότι αγνοούσε τον εν λόγω λογαριασμό, καθώς δεν ήταν δικός του, αλλά αφορούσε  την Σταυρούλα  Κουράκου  τον πρώην σύζυγό της και τα παιδιά τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης