Γαύδος: Περίεργη φωτιά αναστατώνει το νησί - Τι καταγγέλλει η δήμαρχος

Γαύδος: Περίεργη φωτιά αναστατώνει το νησί - Τι καταγγέλλει η δήμαρχος

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε γεωργικό ελκυστήρα και η δήμαρχος καλεί τις Αρχές να διαλευκάνουν άμεσα την υπόθεση

Γαύδος: Περίεργη φωτιά αναστατώνει το νησί - Τι καταγγέλλει η δήμαρχος
Για περίεργη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας στο ακριτικό νησί της Γαύδου, κάνει λόγο, με ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, η δήμαρχος Ευαγγελία Καλλίνικου.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε γεωργικό ελκυστήρα και η δήμαρχος καλεί τις Αρχές να διαλευκάνουν άμεσα την υπόθεση, ενώ ευχαριστεί τους κατοίκους για την κινητοποίησή τους που είχε ως αποτέλεσμα τη μη επέκτασή της.
 
Αναλυτικά, η Δήμαρχος Γαύδου αναφέρει:
Κλείσιμο

«Συγχαρητήρια στους κατοίκους της Γαύδου αλλά και στους φίλους που βρισκόταν στο νησί, καθώς γι άλλη μια φορά, μόνοι τους, κατάφεραν να ανταπεξέλθουν σε ένα πολύ δύσκολο βράδυ. Γύρω στα μεσάνυχτα περίεργη φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή του Σαρακήνικου στην οποία έπεσαν με τα μούτρα οι κάτοικοι και ο ένας πυροσβέστης που βρίσκεται στην περιοχή, καθώς οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή δεν ήταν καθόλου ευνοϊκοί. Στην αρχή με φτυάρια και κασμάδες την εμπόδισαν να εξελιχθεί περισσότερο, μέχρι να φτάσει στην περιοχή και όχημα του Δήμου Γαύδου με πλαστικό βυτίο το οποίο και έσβησε την πυρκαγιά στις τρεις η ώρα. Το αποτέλεσμα είναι η ολοκληρωτική καταστροφή του τρακτέρ ενός δημότη μας και κάποιες συστάδες πεύκων. Αν δεν υπήρχαν οι κάτοικοι να παλέψουν για το νησί τους, οι συνέπειες θα ήταν τραγικές, καθώς η κάλυψη του νησιού από δάσος ξεπερνάει το 90% και η εστία ήταν σε ένα από τα μεγαλύτερα δάση κέδρου στην Μεσόγειο. Ελπίζουμε η πολιτεία να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες να βρει την αιτία της πυρκαγιάς και να μην θεωρήσει το γεγονός λήξαν. Και η Γαύδος είναι πεδίο της αρμοδιότητας όλων των υπηρεσιών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης