Τι κατέθεσε ο άντρας που κατηγορείται για τον θάνατο της 16χρονης στους Αγίους Σαράντα

Τι κατέθεσε ο άντρας που κατηγορείται για τον θάνατο της 16χρονης στους Αγίους Σαράντα

Το protothema.gr φέρνει στο φως την κατάθεση του συντρόφου της μητέρας της Κωνσταντίνας -Μετέφερε την κοπέλα με το ταξί του από τα Ιωάννινα στην Αλβανία - Εναντίον του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο παραλείψεως

Τι κατέθεσε ο άντρας που κατηγορείται για τον θάνατο της 16χρονης στους Αγίους Σαράντα
Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση θανάτου της 16χρονης Κωνσταντίνας Αναγνώστη, που πέθανε αιφνίδια μετά από επίσκεψη ρουτίνας σε οδοντιατρείο της Αλβανίας, στις 15 Νοέμβριου του 2014. 

Μετά από αγώνα δύο ετών, από την πλευρά του πατέρα της 16χρονης, η εισαγγελία Ιωαννίνων άσκησε, σύμφωνα με πληροφορίες
, δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο παραλείψεως κατά του οδηγού ταξί που είχε μεταφέρει την άτυχη κοπέλα στους Αγίους Σαράντα. 

Από την πλευρά του ο οδηγός ταξί, που φέρεται να είχε στενές σχέσεις με τη μητέρα της Κωνσταντίνας, εξεταζόμενος από τις αλβανικές αρχές, την ημέρα του συμβάντος, υποστήριξε πως τίποτα δεν προμήνυε τα όσα ακολούθησαν. 
Κλείσιμο

To
protothema.gr
φέρνει για πρώτη φορά στο «φως» απόσπασμα από την κατάθεσή του, στις αρμόδιες αρχές στους Αγίους Σαράντα: «Στις 14 Νοεμβρίου του 2014 πήγα στην Αλβανία από τα Ιωάννινα. Στους Αγίους Σαράντα έφτασα στις 19:00 το απόγευμα. Μαζί μου είχα πάρει και την 16χρονη Κωνσταντίνα και αφού εισήλθαμε στο αλβανικό έδαφος, την πήγα στον παππού της. Στις 15 Νοεμβρίου, στις 11:00 το πρωί, πήρα την Κωνσταντίνα από τον παππού της καθώς έπρεπε να πραγματοποιήσει μια επίσκεψη ρουτίνας σε οδοντίατρο, στους Αγίους Σαράντα. Την πήγα στους Αγίους Σαράντα και εκεί η Κωνσταντίνα πήγε πρώτα να φτιάξει τα μαλλιά της σε κάποιο κομμωτήριο. Της είπα ότι θα την περίμενα στο οδοντιατρείο. Η επίσκεψη στην οδοντιατρική κλινική κύλησε ομαλά. Η Κωνσταντίνα δεν πονούσε, ούτε της χορηγήθηκε κάποιο φάρμακο. Ξεκίνησα μαζί με την Κωνσταντίνα για να επιστρέψουμε στα Ιωάννινα. Κατά την επιστροφή η Κωνσταντίνα δεν αισθάνθηκε καλά. Έσφιγγε τα χέρια και τα δόντια. Της έριξα νερό όμως εκείνη έχασε τις αισθήσεις της και την πήγα κατευθείαν στο νοσοκομείο, όπου δεν μου επέτρεψαν να μπω μέσα. Μετά από λίγο, οι γιατροί μου είπαν ότι η Κωνσταντίνα απεβίωσε».






Ερωτήματα, ωστόσο, για τη σωματική κατάσταση της Κωνσταντίνας, «γεννά» και η έκθεση ελέγχου της σορού από τον αξιωματικό της δικαστικής αστυνομίας στους Αγίους Σαράντα, σύμφωνα με την οποία η 16χρονη κοπέλα έφερε αμυχές στο σώμα της. Συγκεκριμένα, έφερε μια γραντζουνιά ερυθρού χρώματος και μήκους 7 εκατοστών στην πίσω δεξιά πλευρά του αυχένα και άλλη μία 4 εκατοστών στην αριστερή πλευρά αυτού.





Την υπόθεση περιπλέκει ακόμη περισσότερο και το πιστοποιητικό θανάτου από το βιβλίο συμβάντων του νοσοκομείου όπου μεταφέρθηκε η 16χρονη, το οποίο και δημοσιεύει για πρώτη φορά το protothema.gr. Όπως αναφέρεται στο πιστοποιητικό, η 16χρονη εισήχθη νεκρή, στις 15:30 το μεσημέρι, ωστόσο, της χορηγήθηκαν, μεταξύ άλλων ουσιών και λιδοκαΐνη. Ουσία που αν και χρησιμοποιείται ως τοπικό αναισθητικό ή αντιαρρυθμικό φάρμακο σε περίπτωση καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, βρέθηκε ακόμη και στα ούρα της άτυχης κοπέλας. 

Γεγονός που δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για το πώς μεταβολίστηκε η συγκεκριμένη ουσία ενώ σύμφωνα με το πιστοποιητικό θανάτου, η Κωνσταντίνα εισήχθη νεκρή.

Δείτε βίντεο: Η κατάθεση του άντρα που κατηγορείται για τον θάνατο της 16χρονης στην Αλβανία


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης