«Προαναγγελθέντα» τα επεισόδια - «Παρατηρητής» στα Εξάρχεια η ΕΛΑΣ

«Προαναγγελθέντα» τα επεισόδια - «Παρατηρητής» στα Εξάρχεια η ΕΛΑΣ

«Άβατο» παραμένει η πλατεία Εξαρχείων - Επανάληψη του σκηνικού έντασης της επετείου του Πολυτεχνείου, παρά τις πληροφορίες που είχε η Αστυνομία για το σχεδιασμό επεισοδίων 

«Προαναγγελθέντα» τα επεισόδια - «Παρατηρητής» στα Εξάρχεια η ΕΛΑΣ
Στο ίδιο έργο θεατής μένει για μια ακόμη φορά η αστυνομία στα Εξάρχεια: Επεισόδια που είχαν σαφώς προσχεδιασθεί και οργανωθεί, ξέσπασαν πριν καν ολοκληρωθεί η πορεία μνήμης για τα οκτώ χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι πληροφορίες που είχε στη διάθεσή της η ΕΛΑΣ οδήγησαν σε σχεδιασμό μέτρων με την «επιστράτευση» 3.000 αστυνομικών, αλλά και πάλι το «γκέτο» των Εξαρχείων έμεινε, όπως όλα δείχνουν, άβατο.

Κλείσιμο


Τα επεισόδια πουεξελίχθηκαν στους δρόμους των Εξαρχείων είχαν σαφώς προαναγγελθεί: Αποκορύφωση των «προειδοποιήσεων» ήταν τα σημειώματα που βρήκαν σήμερα το πρωί στα αυτοκίνητά τους κάτοικοι της περιοχής, προκειμένου να τα απομακρύνουν. Μόλις πριν από 2 ημέρες, άλλωστε, η ΕΛΑΣ, μετά από πληροφορίες που κατάφερε να αξιοποιήσει βρήκε στο ισόγειο σπιτιού στην οδό Νοταρά 149 βόμβες μολότοφ έτοιμες προς χρήση.







Όπως συνέβη και στην επέτειο του Πολυτεχνείου, και σήμερα, ομάδες αντιεξουσιαστών δεν πήραν μέρος στην πορεία, προκειμένου να λάβουν «θέσεις μάχης» στα στενά γύρω από την Πλατεία Εξαρχείων και να είναι έτοιμοι για επεισόδια. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ορισμένοι πήραν θέσεις σε ταράτσες και πετούσαν από κει πέτρες και άλλα αντικείμενα στις δυνάμεις των ΜΑΤ. Στην επέτειο του Πολυτεχνείου οι κουκουλοφόροι που είχαν μείνει στα Εξάρχεια έστησαν οδοφράγματα με καρέκλες και άλλα αντικείμενα που έβγαλαν από το ιστορικό κτίριο του ΕΜΠ και στη συνέχεια πυρπόλησαν. Αυτή τη φορά, πάντως, αστυνομικές δυνάμεις είχαν παραταχθεί περιμετρικά του Πολυτεχνείου και κατάφεραν να απωθήσουν τους κουκουλοφόρους που επιχείρησαν να εισβάλλουν.



Η αστυνομία αυτή τη φορά έδειξε μικρότερη ανοχή σε σχέση με το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου, αφού προχώρησε σε 4 συλλήψεις και 21  προσαγωγές υπόπτων. Ωστόσο, οι δυνάμεις της δέχτηκαν βροχή από «ενισχυμένες» μολότοφ, ενώ η δυνατότητά της να παρέμβει στα στενά για άλλη μια φορά ήταν πολύ μικρή. Και αυτή τη φορά, πρωταρχικός στόχος της ΕΛΑΣ ήταν να οριοθετηθούν στα Εξάρχεια τα επεισόδια και να μην επηρεαστεί η λειτουργία της υπόλοιπης πόλης. Στην ουσία, «ομολογείται» για άλλη μια φορά ότι τα Εξάρχεια είναι «άβατο» για την ΕΛΑΣ. Τέσσερα από τα αυτοκίνητα που παρέμειναν σταθμευμένα στους δρόμους των Εξαρχείων παρά τις «προειδοποιήσεις» παραδόθηκαν στις φλόγες...











Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης