Ένταση στη συγκέντρωση αγροτών στο λιμάνι του Ηρακλείου

Ένταση στη συγκέντρωση αγροτών στο λιμάνι του Ηρακλείου

Αύριο το μεσημέρι δρομολογείται πλοίο  για τη μεταφορά αγροτικών προϊόντων από την Κρήτη

Ένταση στη συγκέντρωση αγροτών στο λιμάνι του Ηρακλείου
Ένταση επικράτησε νωρίτερα απόψε στο λιμάνι του Ηρακλείου, καθώς από τις 6 το απόγευμα αγρότες από την Ιεράπετρα, το Τυμπάκι και άλλες περιοχές της Ανατολικής Κρήτης, είχαν συγκεντρωθεί αποφασισμένοι να «φορτώσουν» τα προϊόντα τους σε πλοίο της γραμμής προκειμένου να ταξιδέψουν στον Πειραιά και να διοχετευθούν στις αγορές της Ηπειρωτικής Ελλάδας, πριν να σαπίσουν στις αποθήκες.




Οι αγρότες συγκεντρώθηκαν έξω από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, όπου μάλιστα δεν έλειψε η ένταση και οι φραστικές αντιπαραθέσεις με στελέχη του Λιμενικού Σώματος που βρίσκονται παραταγμένοι στην είσοδο. Συνδικαλιστές και εκπρόσωποι των αγροτών, συναντήθηκαν τελικά με τον Λιμενάρχη Ηρακλείου Δημήτρη Σαϊτάκη. Οι διαπραγματεύσεις πραγματοποιήθηκαν παρουσία και του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, καθώς ο αγροτικός κόσμος βρίσκεται σε απόγνωση από την παρατεταμένη απεργία της ΠΝΟ, η οποία όπως όλα δείχνουν θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι και την πανελλαδική γενική απεργία της 8ης Δεκεμβρίου.

Κλείσιμο




Η συγκέντρωση των αγροτών στο λιμάνι, ξεκίνησε στις 18:00 όπως είχε προαναγγελθεί, με πρώτους να καταφθάνουν στο λιμάνι του Ηρακλείου αγρότες από την περιοχή της Ιεράπετρας. Νταλίκες με κηπευτικά ως επί το πλείστον, και άλλα αγροτικά προϊόντα βρίσκονται ήδη στο λιμάνι περιμένοντας να πραγματοποιηθεί το ταξίδι του «πλοίου ασφαλείας» σε συνεννόηση του Υπουργείου Ναυτιλίας, και των απεργών.
Αύριο το μεσημέρι το πλοίο για τα αγροτικά προϊόντα της Κρήτης


Με την δέσμευση του υπουργείου Ναυτιλίας, για δρομολόγηση πλοίου το πρωί της Τετάρτης φαίνεται πως βρίσκεται λύση στο θέμα της μεταφοράς των προϊόντων από την Κρήτη στον Πειραιά και από εκεί στους τόπους προορισμού τους, σε Ελλάδα και εξωτερικό. Η απεργία διαρκείας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στις μεταφορές και οι αγρότες υποστηρίζουν πως αν δεν λυθεί το θέμα άμεσα, τότε η καταστροφή θα είναι ανεπανόρθωτη.

Μετά από μαραθώνιες διαβουλεύσεις και αφού το θέμα του πλοίου ασφαλείας πέρασε από ... 40 κύματα, τελικά ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής παρείχε την διαβεβαίωση τους εκπροσώπους των αγροτών αλλά και στον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, ότι η φόρτωση και η μεταφορά των προϊόντων θα γίνει την Τετάρτη.







Πηγή: cretapost.gr, ekriti.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης