Νοσηλευτές κατά Πολάκη: Να ανακαλέσει τη φαιδρή δήλωση ότι πάμε στη δουλειά με το πλεχτό

Νοσηλευτές κατά Πολάκη: Να ανακαλέσει τη φαιδρή δήλωση ότι πάμε στη δουλειά με το πλεχτό

«Σ’ ένα κατεστραμμένο σύστημα υγείας  ο κ. Πολάκης έρχεται για άλλη μια φορά να πυροδοτήσει την οργή των χιλιάδων νοσηλευτών που χάρη στην αυτοθυσία και αυταπάρνησή τους-και όχι πλέκοντας- ,κρατούν ανοικτά τα νοσοκομεία ακόμα» τονίζει με δήλωσή του ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας

Νοσηλευτές κατά Πολάκη: Να ανακαλέσει τη φαιδρή δήλωση ότι πάμε στη δουλειά με το πλεχτό
Μόνο με την αυταπάρνηση και την αυτοθυσία (και) των νοσηλευτών παραμένουν σε λειτουργία και προσφέρουν υπηρεσίες υγείας στους πολίτες τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της περιφέρειας και σίγουρα όχι με το…πλέξιμο, απαντά η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ) στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, κ. Παύλο Πολάκη, ο οποίος στη διάρκεια των εγκαινίων του Τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», επιφύλαξε προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για το νοσηλευτικό σώμα, λέγοντας ότι στην εργασία τους σε πολλές δομές υγείας, εκτός του ότι είναι πολλοί, «πάνε και με το πλεχτό»!
 
«Σ’ ένα κατεστραμμένο σύστημα υγείας  ο κ. Πολάκης έρχεται για άλλη μια φορά να πυροδοτήσει την οργή των χιλιάδων νοσηλευτών που χάρη στην αυτοθυσία και αυταπάρνησή τους-και όχι πλέκοντας- ,κρατούν ανοικτά τα νοσοκομεία ακόμα» τονίζει με δήλωσή του ο πρόεδρος της ΕΝΕ, Δημήτρης Σκουτέλης.
 
Το προεδρείο της ΕΝΕ καταδικάζει ως φαιδρές, απαράδεκτες  και διχαστικές τις δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Πολάκη και τον καλεί «να  ανακαλέσει άμεσα τα όσα ξεστόμισε αποπροσανατολίζοντας  την κοινή γνώμη από τα φλέγοντα και άλυτα προβλήματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας».
Κλείσιμο
Η ατάκα Πολάκη για τους νοσηλευτές

Την Παρασκευή ο Παύλος Πολάκης άφησε για λίγο τους δημοσιογράφους και τα «κανάλια της διαπλοκής» και, κατά τη διάρκεια εγκαινίων του τμήματος πυρηνικής ιατρικής στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας, τα έβαλε με τους νοσηλευτές με της επαρχίας.

«Υπάρχουν και κέντρα υγείας ανά την Ελλάδα, εκεί όπου η κεντρική κατανομή είναι 6-8 νοσηλεύτριες, έχουμε 15, 18, 23 ή 25 και πάνε με το πλεχτό», είπε χαρακτηριστικά κατά την ομιλία του στα εγκαίνια.

Οι δηλώσεις αυτές του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας προκάλεσαν την οργή του προέδρου της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας, Δημήτρη Σκουτέλη: «Οι συνάδελφοι της επαρχίας δίνουν τον εαυτό τους να κρατήσουν τα νοσοκομεία ανοιχτά. Ντρεπόμαστε που ένας αναπληρωτής υπουργός Υγείας έχει αυτήν την άποψη για τους νοσηλευτές», δήλωσε εξοργισμένος στο star channel.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης