Αιτωλοακαρνανία: Δυο συλλήψεις για έξι κιλά αδασμολόγητου καπνού

Αιτωλοακαρνανία: Δυο συλλήψεις για έξι κιλά αδασμολόγητου καπνού

Κατά την αιφνιδιαστική έρευνα στο σπίτι όπου κατοικούν δυο Έλληνες ηλικίας 59 και 57 χρόνων, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν έξι κιλά και 300 γραμμάρια αδασμολόγητου χύμα καπνού, καθώς και την ειδική μηχανή για το γέμισμα τσιγάρων

Αιτωλοακαρνανία: Δυο συλλήψεις για έξι κιλά αδασμολόγητου καπνού
Επιχείρηση για τη σύλληψη διακινητών μεγάλων ποσοτήτων καπνού έστησαν οι άνδρες του αστυνομικού τμήματος Αστακού και της Ο.Π.Κ.Ε. στην περιοχή Μπαμπίνη στο Ξηρομέρο Αιτωλοακαρνανίας, όπου συνέλαβαν δυο αδέλφια που γέμιζαν χιλιάδες τσιγάρα και τα διέθεταν στην πελατεία τους.

Κατά την αιφνιδιαστική έρευνα στο σπίτι όπου κατοικούν οι δυο Έλληνες ηλικίας 59 και 57 χρόνων, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν έξι κιλά και 300 γραμμάρια αδασμολόγητου χύμα καπνού, καθώς και την ειδική μηχανή για το γέμισμα τσιγάρων με την οποία είχαν ήδη ετοιμάσει για πώληση 1.158 τσιγάρα γεμάτα με τον παράνομο καπνό.

Τα αδέλφια συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου που άσκησε σε βάρος τους δίωξη για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, ενώ οι ποσότητες καπνού και τσιγάρων εστάλησαν στην αρμόδια τελωνειακή υπηρεσία για να υπολογιστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι.

Κλείσιμο
*** Έτοιμος να “σπρώξει” στην παράνομη αγορά της Κέρκυρας 16 συσκευασίες με αδασμολόγητο καπνό συνολικού βάρους έξι κιλών και 150 γραμμαρίων, ήταν ένας 48χρονος Έλληνας ο οποίος υποβλήθηκε σε έλεγχο από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ο δράστης συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας κατηγορούμενος για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, ενώ ο καπνός εστάλη στο Τελωνείο του νησιού για τον υπολογισμό των διαφυγόντων εσόδων του δημοσίου. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης