ΠΟΕΔΗΝ προς Πολάκη: «Κινδυνεύουν ή όχι οι εμφραγματίες ασθενείς;»

ΠΟΕΔΗΝ προς Πολάκη: «Κινδυνεύουν ή όχι οι εμφραγματίες ασθενείς;»

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «δεν είναι μόνο τα αναλώσιμα υλικά (σεντόνια) που λείπουν από τα νοσοκομεία. Είναι και η τροπονίνη, η εξέταση για τη διάγνωση του εμφράγματος»

ΠΟΕΔΗΝ προς Πολάκη: «Κινδυνεύουν ή όχι οι εμφραγματίες ασθενείς;»
Με νέες βαριές καταγγελίες για τις ελλείψεις υλικών στο ΕΣΥ επανέρχεται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), απαντώντας παράλληλα και στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη που είδε κυρίως «εξευτελισμό» και «βούρκο» στις ανακοινώσεις της ΠΟΕΔΗΝ και ταπεινά κίνητρα στα μέσα που τις δημοσιοποίησαν.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τρίτη ο κ. Πολάκης μιλώντας στην ΕΡΤ είπε πως «λείπει ένα σεντόνι και το κάνουν θέμα».
 
Ωστόσο, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «δεν είναι μόνο τα αναλώσιμα υλικά (σεντόνια) που λείπουν από τα νοσοκομεία. Είναι και η τροπονίνη, η εξέταση για τη διάγνωση του εμφράγματος».
Κλείσιμο
 
Το καρδιολογικό περιστατικό που περιγράφει η ΠΕΟΔΗΝ είναι δραματικά αποκαλυπτικό για την εξέλιξη ενός προβλήματος υγείας αλλά και για την εφημερία και την ετοιμότητα μιας δημόσιας μονάδας υγείας.
 
Η Οδύσσεια ενός εμφραγματία στο ΕΣΥ
 

Ένας 45χρονος διακομίστηκε με ασθενοφόρο από το Δίστομο στα επείγοντα  του νοσοκομείου, με καρδιολογικό πρόβλημα. Καρδιολόγος όμως στο νοσοκομείο δεν υπήρχε και εφημέρευε ένας Γενικός Ιατρός. Λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων δεν μπορούσε να γίνει η αιματολογική εξέταση τροπονίνη, δηλαδή πρακτικά δεν  ήταν δυνατή η διάγνωση του εμφράγματος. Ο ασθενής διακομίστηκε με ασθενοφόρο αλλά χωρίς συνοδεία στο νοσοκομείο Λαμίας – υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για το νοσοκομείο του οποίου τα χειρουργεία δεν λειτουργούν με απόφαση Διοικητή λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων.
 
Στο νοσοκομείο της Λαμίας διαγνώστηκε ότι ο 45χρονος υπέστη έμφραγμα. Έπαθε ανακοπή η οποία αντιμετωπίστηκε. Ωστόσο, στο νοσοκομείο Λαμίας δεν λειτουργεί Αιμοδυναμικό Εργαστήριο, λόγω έλλειψης Μηχανημάτων και προσωπικού. Γι’ αυτό διακομίστηκε με κινητή μονάδα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας για Αιμοδυναμική κάλυψη και ΜΕΘ και στη συνέχεια στο ΝΙΜΤΣ.
           
«Κινδυνεύουν ή όχι οι εμφραγματίες ασθενείς;» είναι το ερώτημα που απευθύνει η ΠΟΕΔΗΝ στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, και ζητούν απαντήσεις για τις ελλείψεις των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης