Μέσα στα χιόνια άφησε τους πρόσφυγες ο Μουζάλας

Μέσα στα χιόνια άφησε τους πρόσφυγες ο Μουζάλας

Οι εικόνες από την Πέτρα Ολύμπου με τις σκηνές των Γεζίντι να «βουλιάζουν» στο χιόνι κάνουν τον γύρο του κόσμου, εκθέτοντας την Ελλάδα διεθνώς - «Έσπευσαν» μετά την κατακραυγή να μεταφέρουν τους πρόσφυγες

Μέσα στα χιόνια άφησε τους πρόσφυγες ο Μουζάλας
Μέσα στο πολικό ψύχος, έρμαια των άγριων διαθέσεων του καιρού, άφησε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, τους πρόσφυγες στα βόρεια της χώρας.

Η πρωτοφανής καθυστέρηση στην απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων για την εγκατάσταση των προσφύγων σε καταυλισμούς με κοντέινερ -γεγονός που είχε καταγγελθεί και από τον απελθόντα γενικό γραμματέα Πρώτης Υποδοχής Οδ. Βουδούρη- είχε ως αποτέλεσμα ο χειμώνας να βρει τους ανθρώπους μέσα σε σκηνές που, αν δεν μουλιάζουν από το χιόνι, πλημμυρίζουν από τα νερά της βροχής, όπως έγινε στη Λέσβο ή τις σηκώνει ο αέρας, όπως έγινε στη Χίο.

Χρειάστηκε να μεταδοθούν διεθνώς οι εικόνες ντροπής από τις σκηνές των Γεζίντι στην Πέτρα Ολύμπου και η κατακραυγή για να μεταφερθούν άρον - άρον οι ταλαιπωρημένοι άνθρωποι στη Θεσσαλονίκη. 

Κλείσιμο
Στη Χίο, πάντως, στον οικισμό της Σούδας το ρόλο των θερμαντικών παίζουν βαρέλια μέσα στα οποία θα ανάβονται φωτιές, εφόσον παραδοθούν και καυσόξυλα...

Χαρακτηριστικές της αποτυχίας του υπουργού και του επιτελείου να εξασφαλίσουν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες είναι οι εικόνες που έκαναν τον γύρο του κόσμου μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και έχουν δημοσιευθεί από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Collective Calling και συγκεκριμένα από τον Ισπανό γραμματέα Πολ Καρ, ο οποίος βρίσκεται κοντά στους πρόσφυγες και μεταδίδει ανά τον κόσμο το κλίμα που επικρατεί, κάνοντας έκκληση για βοήθεια.

«Βοηθήστε τους πρόσφυγες στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει ζωή σε σκηνές, σε θερμοκρασίες υπό το μηδέν», γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Ο Οργανισμός έχει αποστολές σε Λέσβο, Μυτιλήνη και Χίο και συνεχίζει αδιάκοπα το έργο του. Προσφέρει φαγητό, ρούχα, δραστηριότητες, ενώ έχει ιδρυθεί τον Οκτώβριο του 2015.

Οι εικόνες είναι από τον καταυλισμό της Πέτρας, στον Όλυμπο, όπου έχουν βρει καταφύγιο 250 πρόσφυγες Γεζίντι. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη δημοσίευση των φωτογραφιών, υπήρξε κινητοποίηση, και οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν από τον καταυλισμό της Πέτρας στη Θεσσαλονίκη.

Φωτό από τη μεταφορά των προσφύγων της Πέτρας σε άλλους κατυαυλισμούς





Η βόρεια Ελλάδα μπήκε από χθες στην «κατάψυξη», με το θερμόμετρο να κάνει «βουτιά» ως και 10 βαθμών, πιάνοντας αρνητικά πρόσημα σε πολλές περιοχές, με τον χιονιά να κάνει «ποδαρικό» ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα.

Στα λευκά ντύθηκαν ολόκληρη η Δυτική Μακεδονία, τα ορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Μακεδονίας, φτάνοντας ως τις παρυφές της Θεσσαλονίκης. 



































Δείτε βίντεο: Μέσα στα χιόνια άφησε τους πρόσφυγες ο Μουζάλας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης