Ακόμα ψάχνουν πώς δηλητηριάστηκαν μαθητές από την Κομοτηνή που ταξίδευαν για Αθήνα

Ακόμα ψάχνουν πώς δηλητηριάστηκαν μαθητές από την Κομοτηνή που ταξίδευαν για Αθήνα

Πώς κατέληξαν οι μαθητές στα νοσοκομεία της Αττικής με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης - Πότε και πώς θα επιστρέψουν στην Θράκη - Έχουν σταλεί δείγματα στα ειδικά εργαστήρια του ΚΕΛΠΝΟ για περαιτέρω αναλύσεις

Ακόμα ψάχνουν πώς δηλητηριάστηκαν μαθητές από την Κομοτηνή που ταξίδευαν για Αθήνα
Σε μία απίστευτη περιπέτεια κατέληξε η τετραήμερη εκδρομή, των μαθητών της Β’ Λυκείου του 3ου Λυκείου Κομοτηνής στην Αθήνα αφού συνολικά 75 παιδιά βρέθηκαν ξαφνικά να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής. 

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη, όταν οι συνολικά 90 μαθητές επιβιβάστηκαν στα πούλμαν με προορισμό την Αθήνα όπου και θα περνούσαν τέσσερις ημέρες στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής που διοργανώθηκε από το σχολείο. 

Ωστόσο κάποια τροφή που κατανάλωσαν φαίνεται πως χάλασε όλο το πρόγραμμα αφού οι μαθητές όχι μόνο δεν είδαν την πρωτεύουσα αλλά παραμένουν μέχρι και σήμερα νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία της Αττικής με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης.
Κλείσιμο

Την ίδια ώρα ανάστατοι είναι οι γονείς των μαθητών με κάποιους να κατεβαίνουν οδικώς στην Αθήνα και με άλλους να παίρνουν το πρώτο αεροπλάνο προκειμένου να βρεθούν στο πλευρό τους και να διαπιστώσουν τι ακριβώς έχει συμβεί και ποια είναι η κατάσταση των παιδιών τους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού πραγματοποιήθηκαν τρεις στάσεις για φαγητό, σε εστιατόρια που βρίσκονται επί της Εθνικής Οδού, σε Καβάλα, Βέροια και Λαμία.

Κατά την άφιξή τους στην Αθήνα, αφού τακτοποίησαν τα πράγματά τους στα δωμάτια όπου φιλοξενούνταν σε γνωστό κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών δείπνησαν στο εστιατόριό του.  

Το πρωί της Παρασκευής όμως εκδηλώθηκαν τα πρώτα συμπτώματα στους μαθητές με κάποιους από αυτούς να ανεβάζουν στη συνέχεια υψηλό πυρετό με αποτέλεσμα να διακομισθούν με τη συνοδεία των καθηγητών στα νοσοκομεία, Ιπποκράτειο και Γενικό Κρατικό Αθηνών όπου κάποιοι νοσηλεύονται μέχρι και σήμερα. 

Να σημειωθεί αργά το βράδυ της Κυριακής οι γονείς κάποιων μαθητών βρέθηκαν στα γραφεία της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης  όπου ο αντιπεριφερειάρχης τους ενημέρωσε σχετικά με την επιστροφή των μαθητών πίσω στην Κομοτηνή καθώς λόγω της επιβαρυμένης υγείας τους κρίνεται απαραίτητο να μη επιστρέψουν με πούλμαν. 

Σύμφωνα με τον ίδιο το πρωί της Δευτέρας θα επιστρέψουν με πτήση από Αθήνα προς Αλεξανδρούπολη όσοι μαθητές είναι εκτός νοσοκομείου και από εκεί με πούλμαν θα ταξιδέψουν για Κομοτηνή.

Όσον αφορά τους μαθητές που θα πάρουν αύριο εξιτήριο θα ταξιδέψουν αργά το απόγευμα της Δευτέρας με πτήση από Αθήνα για Θεσσαλονίκη και από εκεί με πούλμαν μέχρι την Κομοτηνή ενώ για όσους κριθεί απαραίτητο να συνεχιστεί η νοσηλεία του θα ταξιδέψουν τις επόμενες ημέρες επίσης αεροπορικώς.


Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι μέχρι στιγμής εξετάσεις των μαθητών δεν έχουν δώσει απαντήσεις και έτσι έχουν σταλεί δείγματα στα ειδικά εργαστήρια του ΚΕΛΠΝΟ για περαιτέρω αναλύσεις. 

Ωστόσο αυτό που κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός πως τρεις μαθητές ταξίδεψαν για Αθήνα έχοντας ήδη συμπτώματα διάρροιας.

Τέλος να σημειωθεί πως η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε προκαταρκτική εξέταση για τα αιτία που οδήγησαν τους μαθητές μαζικά στα νοσοκομεία.

Την προκατακτική έρευνα διεξάγει η ασφάλεια και για τον λόγο αυτό έδωσαν καταθέσεις τόσο οι καθηγητές όσο και οι μαθητές. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης