Ζημιές και μεγάλα προβλήματα από τη νεροποντή που χτύπησε την Αττική

Ζημιές και μεγάλα προβλήματα από τη νεροποντή που χτύπησε την Αττική

Πλημμύρισαν υπόγεια- Εγκλωβίστηκαν οδηγοί στα αυτοκίνητά τους - Τεράστιες ζημιές στην περιοχή του Λυκαβηττού - Και σήμερα βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα προβλέπει η ΕΜΥ -  Μεγάλα τα προβλήματα και στη Ζάκυνθο

Ζημιές και μεγάλα προβλήματα από τη νεροποντή που χτύπησε την Αττική
Συναγερμός σήμανε στις 02:45 τα ξημερώματα στην πυροσβεστική καθώς η έντονη βροχόπτωση που έπεσε στην Αττική προκάλεσε σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές. 

Αρκετά υπόγεια σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν, οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους, ενώ ακόμη και κεντρικοί δρόμοι έκλεισαν γιατί μετατράπηκαν σε ποτάμια. Νωρίς το πρωί έκλεισαν  και σταθμοί του Μετρό, καθώς είχαν πλημμυρίσει.

Κλείσιμο


Είκοσι συνεργεία της πυροσβεστικής με 45 άνδρες επιχειρούσαν ολόκληρη την νύχτα. Η  πυροσβεστική έχει δεχθεί 200 κλήσεις, κυρίως για αντλήσεις υδάτων, στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Η κατάσταση ήταν τέτοια, που ακόμη και στην Κυψέλη, η πυροσβεστική κλήθηκε για να απεγκλωβίσει άτομο που είχε εγκλωβιστεί σε ακινητοποιημένο ΙΧ στην οδό Ευελπίδων.



Ανάλογη επιχείρηση έγινε και στο Μενίδι, όπου 3 άτομα είχαν εγκλωβιστεί σε ΙΧ, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, στη συμβολή των οδών Καραμανλή και Αγ.Τριάδας.



Η πυροσβεστική δέχθηκε πολλές κλήσεις για απάντληση υδάτων στην Κυψέλη, το Πολύγωνο, και τα Κάτω Πατήσια, τον Λυκαβηττό αλλά και σε περιοχές της Δυτικής Αττικής. 



Σήμερα στις 14:00 λόγω συσσώρευσης υδάτων έκλεισε η οδός Πειραιώς από το ύψος της οδού Χαμοστέρνας μέχρι την οδό Πέτρου Ράλλη και στα δυο ρεύματα. 







Καταστροφές σε καταστήματα και στο Παγκράτι 

Δυο καταστήματα στην πλατεία Μεσολογγίου στο Παγκράτι υπέστησαν μεγάλες καταστροφές από τη ισχυρή νεροποντή που χτυπάει τις τελευταίες ώρες την Αθήνα. Τα υπόγεια των καταστημάτων πληρούσαν με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες τους να δίνουν υπεράνθρωπες προσπάθεια προκείμενου να βγάλουν τα νερά. Το νερό έφτασε έως και τους 30 πόντους ενώ τα ψυγεία οι τοίχοι και ο εξοπλισμός καταστράφηκαν.


























Μποτιλιάρισμα στην Κατεχάκη

Με το πρώτο φως της ημέρας τα συνεργεία των δήμων βγήκαν στους δρόμους για να αποκατασκτήσουν τις ζημιές. Στην λεωφόρο Κατεχάκη στο ύψος του Βύρωνα, χώματα είχαν καλύψει το οδόστρωμα με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί τεράστιο μποτιλιάρισμα όταν μπουλντόζες του δήμου προσπαθούσαν να καθαρίσουν το δρόμο.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης