Χίος: Προσωρινή διακοπή της κατασκευής του νέου hotspot στο Μερσινίδι

Χίος: Προσωρινή διακοπή της κατασκευής του νέου hotspot στο Μερσινίδι

Την απόφαση έλαβε το δικαστήριο μετά από προσφυγή του ηγουμενοσυμβουλίου της Μονής Μερσινιδίου - Η Μονή καταγγέλλει το χρησιδάνειο που είχε συναφθεί προ ετών με την Αστυνομική Διεύθυνση και ζητά πίσω τον χώρο που παραχωρήθηκε

Χίος: Προσωρινή διακοπή της κατασκευής του νέου hotspot στο Μερσινίδι
Την απαγόρευση πάσης φύσεως εργασιών στο Μερσινίδι, μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου, αποφάσισε προσωρινά ο ειρηνοδίκης Χίου κ. Ευστράτιος Θάνογλου μετά τη σημερινή προσφυγή του ηγουμενοσυμβουλίου της Μονής Μερσινιδίου κατά του Ελληνικού Δημοσίου.

Από τη σημερινή διαδικασία όμως προέκυψαν κι άλλα σημαντικά ζητήματα. Κι αυτό γιατί από τη στιγμή που το Ελληνικό Δημόσιο αναγνώρισε ότι η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου δεν νομιμοποιείται να παρίσταται στο δικαστήριο καθώς δεν είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, δεν θα έπρεπε να έχει υπογράψει το 2012 το χρησιδάνειο με την Ιερά Μονή για την παραχώρηση της έκτασης μέχρι το 2021.

«Εγείρονται σημαντικά ζητήματα και νέα ζητήματα που αφορούν στην ένδικη σύμβαση μετά τις σημερινές εξελίξεις. Είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της Μονής και θα το πράξουμε και στις 13 Δεκεμβρίου οπότε και θα εκδικαστεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που καταθέσαμε κατά του Ελληνικού Δημοσίου», ανέφερε στον «π» ο δικηγόρος της Μονής Κ. Βεργίνας. 
Κλείσιμο

Με απόφαση του Ηγουμενοσυμβουλίου της που επικυρώθηκε από το Μητροπολιτικό Συμβούλιο Χίου ξεκίνησε η προσπάθεια να διακοπούν οι εργασίες δημιουργίας ενδιάμεσου προαναχωρησιακού κέντρου στο Μερσινίδι. Με την απόφαση αυτή καταγγέλλεται το χρησιδάνειο που είχε συναφθεί προ ετών με την Αστυνομική Διεύθυνση Χίου και ζητείται πίσω ο χώρος που παραχωρήθηκε.

Οι εργασίες που προβλέπονται να πραγματοποιηθούν στο Μερσινίδι προϋπολογισμού 72.165 ευρώ περιλαμβάνουν την υπερύψωση της υφιστάμενης περίφραξης κατά ένα μέτρο (από 2,5 μέτρα σε 3,5), την ανακαίνιση των δαπέδων στους υφιστάμενους οικίσκους, χρωματισμοί, επισκευές της τοιχοποιίας και ανακαίνιση υδραυλικών και ηλεκτρικών εγκαταστάσεων.

Πηγή: www.politischios.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης