Νέα δίκη για την εκτέλεση του ταξιτζή στην Πάρο το 2012

Νέα δίκη για την εκτέλεση του ταξιτζή στην Πάρο το 2012

Ο 53χρονος Δημήτρης Μίχας προσπάθησε να σταματήσει τη διαφυγή των ληστών της τράπεζας, όμως δέχθηκε 4 σφαίρες από τους κακοποιούς και άφησε ακαριαία, την τελευταία του πνοή στη Νάουσα της Πάρου

Νέα δίκη για την εκτέλεση του ταξιτζή στην Πάρο το 2012
Σε δεύτερο βαθμό εκδικάζεται η υπόθεση της δολοφονίας του ταξιτζή της Πάρου και πρώην γαμπρού της Βίκυς Μοσχολιού, Δημήτρη Μίχα. Η υπόθεση οδηγήθηκε σε δευτεροβάθμια κρίση, μετά την έφεση που άσκησε η Εισαγγελέας Εφετών κατά της πρωτόδικης απόφασης, γεγονός που σημαίνει ότι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο θα δικάσει τη δολοφονία του 53χρονου άνδρα, από την αρχή.

«Μετά την άσκηση εφέσεως από τον εισαγγελέα, η υπόθεση εισάγεται εκ νέου στο ακροατήριο, σημειωτέον ότι η έφεση έχει ασκηθεί και για την ανθρωποκτονία σε βάρος του Δημητρίου Μίχα, για την οποία ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε μόνο για απλή συνέργεια. Σύμφωνα με την έφεση της εισαγγελέως, ωστόσο, παραπέμπεται ως αυτουργός για την ανθρωποκτονία», τονίζει στο protothema.gr , η δικηγόρος πολιτικής αγωγής Σοφία Πολυζωγοπόλου.



Κλείσιμο
Η δικηγόρος Σοφία Πολυζωγοπόλου

Η εν ψυχρώ δολοφονία του Δημήτρη Μίχα, που έμεινε γνωστή ως η «αυτοθυσία του ταξιτζή της Πάρου», είχε συγκλονίσει το νησί της Πάρου, την 10η Αυγούστου του 2012. Το θύμα, ο 53χρονος οδηγός ταξί είχε μόλις τελειώσει τη νυχτερινή του βάρδια και έπινε καφέ με μια φίλη του, στη Νάουσα της Πάρου. Κάποια στιγμή σηκώθηκε και κατευθύνθηκε προς το περίπτερο για να αγοράσει τσιγάρα. Μια στιγμή που στάθηκε μοιραία για τον 53χρονο, καθώς τέσσερις άνδρες είχαν μόλις ληστέψει το υποκατάστημα τραπέζης, που βρισκόταν κοντά στο περίπτερο και έβγαιναν από αυτό, κρατώντας όπλα στα χέρια τους και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους. Οι υπάλληλοι της τράπεζας έτρεξαν πίσω από τους ληστές φωνάζοντας «πιάστε τους, πιάστε τους». Τότε, ο Δημήτρης Μίχας ανταποκρίθηκε στην προτροπή των υπαλλήλων και προσπάθησε να αποτρέψει τη διαφυγή των ληστών. Προσπάθεια, που την πλήρωσε με τη ζωή του καθώς δέχθηκε 4 σφαίρες, αφήνοντας, ακαριαία, την τελευταία του πνοή.

Στο δικαστήριο, παρούσα ήταν και η αδελφή του θύματος, Μαρία Μίχα η οποία μιλώντας στο protothema.gr δήλωσε: «Ο αδελφός μου ήταν, είναι και θα είναι ένας ήρωας. Η απώλεια για εμάς είναι τεράστια. Η πρωτόδικη απόφαση δεν μας δικαίωσε πλήρως και αναμένουμε με αγωνία την απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου».

Σε πρώτο βαθμό, ο ένας εκ των τεσσάρων ανδρών καταδικάστηκε σε 25 έτη κάθειρξη για ληστεία και απλή συνέργεια στη δολοφονία του Δημήτρη Μίχα καθώς φαίνεται πως τον «έκαψε» το DNA που βρέθηκε σε ένα από τα καπέλα που φορούσαν οι ληστές. Σήμερα, πρώτη μέρα της εκδίκασης της υποθέσεως σε δεύτερο βαθμό, η δίκη ξεκίνησε με την υποβολή από την πλευρά της υπερασπίσεως, ένστασης περί απαραδέκτου της εισαγγελικής εφέσεως.

«Ξεκίνησε, σήμερα, η διαδικασία στο ακροατήριο. Η πρώτη μέρα εξαντλήθηκε μόνο σε ενστάσεις που υπέβαλλε η υπεράσπιση, όπως η ένσταση περί απαραδέκτου της εισαγγελικής εφέσεως, η οποία και απερρίφθη ομόφωνα. Το ίδιο συνέβη και με την ένσταση αναρμοδιότητας που υπέβαλλε η υπεράσπιση», σημειώνει στο protothema.gr ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής Αποστόλης Λύτρας.



Ο δικηγόρος Αποστόλης Λύτρας

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης