Κάθειρξη 23 ετών σε Τούρκο που μετέφερε μετανάστες στην Κω

Κάθειρξη 23 ετών σε Τούρκο που μετέφερε μετανάστες στην Κω

Ο 28χρονος καλείται επίσης να πληρώσει συνολικό χρηματικό πρόστιμο 27.500 ευρώ

Κάθειρξη 23 ετών σε Τούρκο που μετέφερε μετανάστες στην Κω
Συνολική ποινή κάθειρξης 23 ετών και φυλάκιση ενός μηνός καθώς και συνολικό χρηματικό πρόστιμο 27.500 ευρώ επιβλήθηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων σε 28χρονο αλλοδαπό Τουρκικής καταγωγής που κατηγορείται για την μεταφορά 18 προσφύγων
και μεταναστών πριν από ένα χρόνο στην Κω.

Πιο αναλυτικά, το δικαστήριο επέβαλλε στον 28χρονο ποινή κάθειρξης 6 ετών και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ για κάθε μεταφερόμενο καθώς και ένα έτος φυλάκιση και 500 ευρώ χρηματικό πρόστιμο για την παράνομη είσοδο στη χώρα.

Κλείσιμο
Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνται άλλα τρία άτομα τα οποία διαφεύγουν της σύλληψης, ενώ σε βάρος τους έχουν εκδοθεί εντάλματα από τον ανακριτή Κω.

Η μεταφορά για την οποία κατηγορείται ο 28χρονος έγινε στις 30 Νοεμβρίου 2015 στις 4.30 τα ξημερώματα, οπότε και εντοπίστηκε η βάρκα στην οποία επέβαιναν οι 18 πρόσφυγες ανοικτά της Κω και συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή «Ακρωτήρι Λούρος».

Επρόκειτο για ξύλινη βάρκα στην οποία επέβαιναν 9 άνδρες, δύο γυναίκες και έξι ανήλικα παιδιά όλοι από την Συρία, οι οποίοι διεσώθησαν και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο νησί της Κω.

Πηγή: www.rodiaki.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης