Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος με περιοριστικό όρο ο παρουσιαστής

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος με περιοριστικό όρο ο παρουσιαστής

Ο γνωστός παρουσιαστής, αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του, με περιοριστικό όρο την απαγόρευση εξόδου από την Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος με περιοριστικό όρο ο παρουσιαστής
Την πόρτα του ανακριτή πέρασε σήμερα ο γνωστός παρουσιαστής τηλεοπτικού σταθμού της Θεσσαλονίκης, αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της τέλεσης απάτης, της εκβίασης, της ληστείας και της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Ο παρουσιαστής, αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του, με περιοριστικό όρο την απαγόρευση εξόδου από την Ελλάδα. Ο ίδιος υποστήριξε πως όλο αυτό ήταν μια σκευωρία,αποτέλεσμα πλεκτάνης ενός από τους δύο φοιτητές που τον κατήγγειλαν. Οι δυο φοιτητές ήταν ένας 25χρονος Έλληνας κι ένας συνομήλικος Ιορδανός συμφοιτητής του.

Ο Σωτήρης Σωτηριάδης, δικηγόρος του παρουσιαστή δήλωσε στο protothema.gr:

Κλείσιμο
«Ήταν μια πλεκτάνη που στήθηκε από έναν φοιτητή ο οποίος έπαιρνε χρήματα συνεχόμενα από έναν άλλον φοιτητή για να πάρει ο έτερος αλλοδαπής προελεύσεως φοιτητής το πτυχίο του. Κάποια στιγμή όταν έφτασε η ιστορία σε ένα σημείο που δεν μπορούσε άλλο, υπέδειξε τον παρουσιαστή και είπε οτι "αυτός φταίει που δεν παίρνεις το πτυχίο και πρέπει να τον χώσουμε φυλακή''. Έτσι, λοιπόν, έδωσαν ψευδείς καταθέσεις ότι δήθεν τους εκβίαζε ο παρουσιαστής. Μάλιστα, ισχυρίστηκαν ψευδώς, ότι λήστεψε τον Ιορδανό δύο φορές. Ψεύδη οποία ανασκεύασε σήμερα στον ανακριτή ο Ιορδανός. Ο παρουσιαστής αφέθηκε ελεύθερος, έχει ένα περιοριστικό απαγόρευσης εξόδου, αλλά θεωρώ ότι τον επόμενο καιρό θα αποσυρθούν οι κατηγορίες και η υπόθεση του θα κλείσει είτε με βούλευμα είτε με την αθώωσή του στο δικαστήριο».

Το χρονικό

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε όταν ο 25χρονος φοιτητής κατήγγειλε ότι, ο δράστης από τις αρχές του χρόνου, παρουσιάζοντας ψευδώς ότι διαθέτει πολλές διασυνδέσεις και γνωριμίες, μπορούσε να μεσολαβήσει ώστε να περάσει τα οφειλόμενα μαθήματα της Σχολής του και να πάρει το πτυχίο του, επιχείρησε να του αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 27.000 ευρώ. Επίσης, με το ίδιο πρόσχημα, αποπειράθηκε να του αποσπάσει, επιπλέον 10.000 ευρώ, υποσχόμενος ότι θα τον βοηθούσε να περάσει σε Σχολή της επιθυμίας του, έπειτα από πανελλήνιες εξετάσεις που θα έδινε το καλοκαίρι του 2016.

Ακολούθως, απειλώντας τον ότι δεν θα τον εξυπηρετούσε σε καμία από τις δύο περιπτώσεις, αποκόμισε παράνομα και εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ, ενώ παράλληλα απέσπασε διαδοχικά 1.913 ευρώ, προφασιζόμενος ότι θα τον βοηθούσε σε προσωπικές του υποθέσεις (π.χ. αγορά δικύκλου).

Με τον ίδιο τρόπο δράσης, ο συλληφθείς, από αρχές του έτους αποπειράθηκε να αποσπάσει από συνομήλικο αλλοδαπό συμφοιτητή του ανωτέρω παθόντα, 27.000 ευρώ, ενώ του απέσπασε εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 4.310 απειλώντας τον ότι δεν θα περνούσε κανένα μάθημα.

Παράλληλα, αρχές Μαρτίου του 2016, ο δράστης, αφού απαίτησε την καταβολή επιπλέον χρημάτων από τον δεύτερο καταγγέλοντα, την οποία και αρνήθηκε, εισήλθε στη φοιτητική εστία όπου διαμένει και απωθώντας τον, του αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 10.100 ευρώ.

Χθες το μεσημέρι αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, συνέλαβαν τον 40χρονο άντρα στο κέντρο της πόλης, όταν παρέλαβε μέρος του συμφωνηθέντος ποσού από τον αλλοδαπό φοιτητή.

Σε έρευνα της οικίας του δράστη, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι στρατιωτικού τύπου και φωτοτυπίες προσωπικών εγγράφων του 25χρονου αλλοδαπού.

Δείτε βίντεο: Θεσσαλονίκη: Παρουσιαστής συνελήφθη για ληστεία και εκβίαση 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης