Αυστριακός βουλευτής ζήτησε να επιταχυνθεί η μετεγκατάσταση προσφύγων

Αυστριακός βουλευτής ζήτησε να επιταχυνθεί η μετεγκατάσταση προσφύγων

Ο Γιόζεφ Βαϊντενχόλζερ επισκέφθηκε το κέντρο φιλοξενίας στη Νέα Καβάλα, τις Σέρρες και την Πέτρα Ολύμπου

Αυστριακός βουλευτής ζήτησε να επιταχυνθεί η μετεγκατάσταση προσφύγων
Το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Νέα Καβάλα επισκέφτηκε ο Αυστριακός ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Γιόζεφ Βαϊντενχόλζερ, καθώς και τα ανάλογα κέντρα στις Σέρρες και στην Πέτρα Ολύμπου.

Ο κ. Βαϊντενχόλζερ αναφέρθηκε στην ανάγκη να επιταχυνθεί η διαδικασία μετεγκατάστασης των προσφύγων από την Ελλάδα σε άλλες χώρες–μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), τονίζοντας ότι «η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να βελτιώσει, με άμεσο τρόπο, την κατάσταση».

Στην τέταρτη επίσκεψή του στην περιοχή, ο Αυστριακός ευρωβουλευτής υπογράμμισε ότι η Ελλάδα, που η προσφυγική κρίση την βρήκε σε μία πολύ δύσκολη οικονομική για την ίδια κατάσταση, «χρειάζεται τη στήριξη άλλων ευρωπαϊκών χωρών».
Κλείσιμο

«Θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα και θέλουμε να επιταχύνουμε τη διαδικασία μετεγκατάστασης, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαϊντενχόλζερ, χαρακτηρίζοντας «θετική εξέλιξη» το γεγονός ότι πέραν της Γερμανίας υπάρχει «ενεργό ενδιαφέρον από άλλες χώρες», όπως η Πορτογαλία.

Πηγή: www.seleo.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης