Δύο αιώνες φυλακή στους ληστές της Κρήτης!

Δύο αιώνες φυλακή στους ληστές της Κρήτης!

Το δικαστήριο καταδίκασε τον Αρμένιο σε συνολική ποινή κάθειρξης 104 ετών και 18 μηνών για έξι ληστείες, μια απόπειρα ληστείας και την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή , ενώ στον 30χρονο επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 89 ετών και πέντε μηνών

Δύο αιώνες φυλακή στους ληστές της Κρήτης!
Ένοχοι για σύσταση συμμορίας (αλλά όχι εγκληματικής οργάνωσης, όπως ανέφερε το κατηγορητήριο) ληστρικές κλοπές, διακεκριμένη κλοπή και φθορά, εμπρησμό και αντίσταση κρίθηκαν οι δύο δράστες των ένοπλων ληστειών που είχαν αναστατώσει την ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου από το 2012 ως το 2015 και καταδικάστηκαν σε συνολική ποινή κάθειρξης... δυο αιώνων!

Η αυλαία της πολύκροτης δίκης έπεσε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης στο Ηράκλειο, στου οποίου το εδώλιο είχαν καθίσει ένας 34χρονος Αρμένιος και ένας 30χρονος Κρητικός από το Φόδελε που είχαν συλληφθεί μετά την ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς στο ξενοδοχείο Creta Maris κατά την διάρκεια της ληστείας σε ένα κοσμηματοπωλείο τον Ιούνιο του 2015. 

Το δικαστήριο καταδίκασε τον Αρμένιο σε συνολική ποινή κάθειρξης 104 ετών και 18 μηνών για έξι ληστείες, μια απόπειρα ληστείας και την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή σε βάρος επτά αστυνομικών στην επίμαχη συμπλοκή, ενώ στον 30χρονο επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 89 ετών και πέντε μηνών κατά συγχώνευση για πέντε ληστείες, μια απόπειρα ληστείας και απλή συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή. Έτσι κι αλλιώς, όμως, η εκτιτέα ποινή είναι τα 25 έτη. Kαι οι δύο κατηγορούμενοι αναμένεται να ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης