Μέλος του ΚΚΕ στη δίκη της Χρυσής Αυγής: «Ήταν μια ενέδρα θανάτου»

Μέλος του ΚΚΕ στη δίκη της Χρυσής Αυγής: «Ήταν μια ενέδρα θανάτου»

Ο δεύτερος μάρτυρας Παναγιώτης Γκούτης έκανε λόγο για  για «μία καλά οργανωμένη επιχείρηση από εκπαιδευμένους ανθρώπους» και χαρακτήρισε «Τάγμα Εφόδου-θανάτου» την ομάδα των περίπου 50 μελών της Χρυσής Αυγής που τους επιτέθηκε


Μέλος του ΚΚΕ στη δίκη της Χρυσής Αυγής: «Ήταν μια ενέδρα θανάτου»
«Ήθελαν να μας σκοτώσουν» κατέθεσε μάρτυρας για την επίθεση σε βάρος μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα.

Με την κατάθεση του δεύτερου μάρτυρα για την επίθεση που είχαν δεχθεί μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα, συνεχίστηκε σήμερα η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ο μάρτυρας Παναγιώτης Γκούτης μέλος του ΚΚΕ , ελασματουργός στη Ζώνη Περάματος, περιέγραψε στο δικαστήριο όσα έλαβαν χώρα τη νύχτα της 12η Σεπτεμβρίου 2013 λίγα μέτρα από την είσοδο των Ναυπηγείων.

Κλείσιμο
Στην κατάθεσή του ο μάρτυρας χαρακτήρισε «Τάγμα Εφόδου-θανάτου» την ομάδα των περίπου 50 μελών της Χρυσής Αυγής που τους επιτέθηκε στο Πέραμα ενώ έκαναν αφισοκόλληση.

Κάνοντας λόγο για «μία καλά οργανωμένη επιχείρηση από εκπαιδευμένους ανθρώπους» και για «μία ενέδρα θανάτου», ο μάρτυρας ανέφερε μεταξύ άλλων, στην κατάθεσή του:

«Στον Παύλο Φύσσα και σε αυτόν επιτέθηκαν Τάγματα εφόδου, δεν είχε όμως την ίδια τύχη με εμάς. Ήρθαν σαν τις γάτες, δεν ακούγονταν τίποτα..απλά εμφανίστηκαν και ακούστηκε μία φωνή “που είναι ο Πουλικόγιαννης”. Μας περικύκλωσαν. Ήταν σε τρεις σειρές: μπροστά οι ροπαλοφόροι, από πίσω αυτοί με τις “ιδιοκατασκευές” τα αυτοσχέδια κοντάρια με τις μεταλλικές απολήξεις και πίσω οι πιτσιρικάδες ...».

Ο μάρτυρας στην κατάθεσή του ανέφερε ότι ενώ οι δράστες τους είχαν περικυκλώσει οι δύο από τους κατηγορούμενους Αναστάσιος Πανταζής και Χρήστος Χατζηδάκης βγήκαν μπροστά και αφού τους δήλωσαν τα ονόματα τους και την κομματική τους ιδιότητα τους είπαν: «να εξαφανιστείτε από εδώ, εδώ κάνει κουμάντο η Χρυσή Αυγή».

Όπως κατέθεσε ο κ. Γκούτης, τόνισε πολλές φορές πως οι επιτιθέμενοι είχαν ανθρωποκτόνο πρόθεση. «Χυπούσαν σε κεφάλια..λυσωδώς», μόλις ξεκίνησε η επίθεση «συμπτυχθήκαμε, μας προφύλαξαν και τα αυτοκίνητα αλλιώς θα είχαμε νεκρό», είπε.

Πρόεδρος: Γιατί έφυγαν πριν ολοκληρώσουν είναι το ερώτημα. Ήθελαν να εκφοβίσουν;

Μάρτυρας: Όχι. Αν ήθελαν απλά να εκφοβίσουν θα στόχευαν κάτω, όχι στο κεφάλι. Ήταν χρονομετρημένος ο χρόνος , τα είχαν προβαρισμένα αυτά, ήταν εκπαιδευμένοι. Έφυγαν μόλις πέρασε ο προβλεπόμενος χρόνος.

Αναφερόμενος στην στάση της Αστυνομίας ο μάρτυρας κατέθεσε πως την επίθεση
παρακολουθούσαν αμέτοχοι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ.

Ακόμη επισήμανε πως η επίθεση που δέχθηκαν ήταν σε πλήρη γνώση της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής, επικαλούμενος δηλώσεις των κατηγορούμενων βουλευτών Ηλία Παναγιώταρου και Γιάννη Λαγού.

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε επίσης και στα μηνύματα Λαγού πριν και μετά την επίθεση και επεσήμανε:

«Ήταν πέρα και πάνω από τον Λαγό η επίθεση..Δεν θα μπορούσε να σηκώσει μόνος του αυτό το βάρος. Δεν μπορεί μία ναζιστική οργάνωση να κάνει κάτι κάτι χωρίς την έγκριση του αρχηγού. Ήταν ένα προϊόν σχεδιασμού πάνω από τον Λαγό. Λίγες μέρες μετά στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής έγραφαν “Άγνωστοι χτύπησαν αφισοκολλητές του ΠΑΜΕ. Δεν θα στενοχωρηθούμε που ματαιώθηκε η αφισοκόλληση”. Έτσι καλύπτουν... τα παιδιά με τα μαύρα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης