Ενδιαφέρον τετ-α-τετ σήμερα Ιερώνυμου με τον Γαβρόγλου

Ενδιαφέρον τετ-α-τετ σήμερα Ιερώνυμου με τον Γαβρόγλου

Ο νέος υπ. Παιδείας αναμένεται να μείνει στο «τραπέζι του διαλόγου» με την Εκκλησία ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο διάστημα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη πρώτη επίσκεψη του νέου υπουργού Παιδείας στην Αρχιεπισκοπή 

Ενδιαφέρον τετ-α-τετ σήμερα Ιερώνυμου με τον Γαβρόγλου
Την πρώτη τους συνάντηση θα έχουν σήμερα το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Η συνάντηση θα γίνει στο πλαίσιο της διαβεβαίωσης που θα δώσει ο νέος Μητροπολίτης Άρτης Καλλίνικος Κορομπόκης, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας
, Προκόπη Παυλόπουλου, του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και του υπουργού Παιδείας, 

Παρά το γεγονός ότι η σημερινό τετ-α-τετ χαρακτηρίζεται ως τυπικό και από τις δύο πλευρές αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση που θα έχουν ο Αρχιεπίσκοπος και ο νέος υπουργός μετά το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τις αλλαγές στο μάθημα των Θρησκευτικών.
Κλείσιμο

Ο κ. Γαβρόγλου, πάντως, αναμένεται να μείνει στο «τραπέζι του διαλόγου» με την Εκκλησία ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο διάστημα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη πρώτη επίσκεψη του νέου υπουργού Παιδείας στην Αρχιεπισκοπή που θα δώσει και την πρόγευση της πορείας που θα ακολουθηθεί ως προς τις δρομολογούμενες αλλαγές στο μάθημα που έχουν να κάνουν και με τη διδασκαλία του τη φετινή χρονιά αλλά και με τις αλλαγές από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής για τη συγγραφή των νέων βιβλίων.

Ο νέος υπουργός Κωνσταντίνος Γαβρόγλου μιλώντας σε δημοσιογράφους πριν από την ορκωμοσία έδωσε και το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει με τους εκπροσώπους της Εκκλησίας.

«Ο διάλογος με την Εκκλησία δεν σταμάτησε ποτέ» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει: «αλάργα - αλάργα το φιλί για να 'χει νοστιμάδα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης