Δημοκρατική Συμπαράταξη: Το «μαύρο» στα κανάλια δεν πέρασε

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Το «μαύρο» στα κανάλια δεν πέρασε

«Είναι σαφές ότι  η Δημοκρατική Συμπαράταξη πέτυχε να ακυρωθούν  τα σχέδια Τσίπρα – Παππά και να κατοχυρωθεί   η Δημοκρατία και η πολυφωνία στην ενημέρωση», αναφέρεται στο κείμενο

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Το «μαύρο» στα κανάλια δεν πέρασε
Ανακοίνωση με την οποία σχολιάζει τις εξελίξεις στο μέτωπο των τηλεοπτικών, εξέδωσε η Δημοκρατική Συμπαράσταση, επισημαίνοντας πως με τις ενέργειές της πέτυχε «να μην περάσει το μαύρο» στα κανάλια, καθώς η κυβέρνηση αναγκάστηκε να οπισθοχωρήσει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της
Δημοκρατικής Συμπαράταξης
Κλείσιμο
1) Η Δημοκρατική Συμπαράταξη ζήτησε από την πρώτη στιγμή την κατάργηση των αντισυνταγματικών διατάξεων του νόμου Παππά και την πλήρη απόδοση στο Ε.Σ.Ρ. των αρμοδιοτήτων του.

2) Η πίεση και η επιμονή μας έφεραν αποτελέσματα. Το μαύρο δεν πέρασε. Οι ρυθμίσεις που απαιτήσαμε και η Κυβέρνηση αναγκάστηκε να φέρει, επαναφέρουν στο ΕΣΡ τον αποφασιστικό του ρόλο και καταργούν στην πράξη τις αντισυνταγματικές διατάξεις.

Ακόμη και σήμερα αναγκάστηκαν να δεχτούν την πρότασή μας, ώστε η «σύμφωνη γνώμη» του Ε.Σ.Ρ. να επεκταθεί σε όλα τα θέματα της αδειοδότησης. 
Είναι σαφές ότι  η Δημοκρατική Συμπαράταξη πέτυχε να ακυρωθούν  τα σχέδια Τσίπρα – Παππά και να κατοχυρωθεί   η Δημοκρατία και η πολυφωνία στην ενημέρωση. 

Με την δημοσίευση της Απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ θα κριθεί και ποιες άλλες διατάξεις πρέπει να καταργηθούν ή να τροποποιηθούν. 

3) Από τη στιγμή που απαιτείται σε όλα η σύμφωνη γνώμη του Ε.Σ.Ρ, γίνεται πια σαφές ότι χρειάζεται να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια πραγματικά συνθετικής λύσης σ αυτό με πρόσωπα υψηλού κύρους. Άρα επιβάλλεται και προκειμένου να βρεθεί διέξοδος η διαμόρφωση νέας συνθετικής πρότασης για την συγκρότηση του ΕΣΡ.

4) ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν μπορούν πια να συντηρούν τις ακρότητες και τα μικροκομματικά παιχνίδια.  Ο ελληνικός λαός απαιτεί να ασχοληθούν όλοι με τα μείζονα και πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας και της χώρας.

5) H Δημοκρατική Συμπαράταξη όταν μιλά για «ρύθμιση» του τηλεοπτικού τοπίου, το εννοεί απόλυτα.

Δεν αναζητά ούτε εφευρίσκει προσκόμματα προκειμένου     να παραπέμψει  το θέμα στις καλένδες.

Η ρύθμιση πρέπει να γίνει με κανόνες  από το ΕΣΡ χωρίς καμιά δικαιολογία  για την συνέχιση της αυθαιρεσίας Παππά και την προσπάθεια ελέγχου της ενημέρωσης από την Κυβέρνηση Σύριζα / ΑΝΕΛ».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης