Γιούχαραν τον Κατρούγκαλο σε συνέδριο του ΙΚΑ

Γιούχαραν τον Κατρούγκαλο σε συνέδριο του ΙΚΑ

Όχι στον ΕΦΚΑ έγραφαν τα πανό που σήκωσαν συνδικαλιστές - Άλλα τα επιχειρήματα και άλλα τα σφυρίγματα, η απάντηση του υπ. Εργασίας - Συνταξιούχοι έβαλαν φωτιά στις επιστολές του στη Θεσσαλονίκη

Γιούχαραν τον Κατρούγκαλο σε συνέδριο του ΙΚΑ
Μικρή ένταση σημειώθηκε νωρίτερα το πρωί κατά τη διάρκεια ομιλίας του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου σε συνέδριο του ΙΚΑ.

Όταν ανέβηκε στο βήμα ο υπουργός συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ άπλωσαν πανό με αίτημα να μην καταργηθεί το ΙΚΑ και γιούχαραν τον κ. Κατρούγκαλο.

Ο κ.  Κατρούγκαλος απευθυνόμενος στους διαδηλωτές είπε αρχικά «άλλα τα επιχειρήματα και άλλα τα σφυρίγματα» και στη συνέχεια προσπάθησε να τους καθησυχάσει λέγοντας ότι «όλα θα γίνουν καλώς με τον ΕΦΚΑ» και ότι «θα είναι προς συμφέρον όλων». 


Κλείσιμο



«Ήταν μια κίνηση που έπρεπε να γίνει για να δείξουμε τη διαφοροποίησή μας. Ο ΕΦΚΑ είναι ο Δούρειος Ίππος που θα φέρει όλους τους συνταξιούχους προς τα κάτω. Η θέση μας είναι να υπάρχουν τρια διαφορετικά ταμεία, δεν γίνεται όλα να στοιβαχτούν σε μια κατηγορία» τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ εργαζομένων στο ΙΚΑ Νίκος Κεκές.



Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ, Γιώργος Κυριακόπουλος έκανε λόγο για σημαντικές περικοπές στο συνέδριο, επισημαίνοντας ότι στις νέες συντάξεις με αποδοχές 1.500 ευρώ στα 30 χρόνια ασφάλισης προκύπτει σύνταξη 780 ευρώ (έναντι 870 ευρώ αρχικά). Στα 35 χρόνια η νέα σύνταξη θα είναι 895 ευρώ αντί 1.070 ευρώ και για 40 χρόνια θα είναι 1.026 ευρώ αντί 1.260 ευρώ.

Συνταξιούχοι στη Θεσσαλονίκη έβαλαν φωτιά στις επιστολές Κατρούγκαλου

Με φωτιά στις ενημερωτικές επιστολές για τις περικοπές στις συντάξεις που έστειλε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος ολοκληρώθηκε η πορεία διαμαρτυρίας συνταξιούχων στη Θεσσαλονίκη.

«Μας εμπαίζει με αυτές τις επιστολές, παραμένουμε σε ετοιμότητα» φώναξαν την ώρα της συμβολικής αυτής πράξης.

Η πορεία είχε ξεκινήσει από το ΙΚΑ της πλ. Αριστοτέλους και ολοκληρώθηκε στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης όπου θυροκόλλησαν συμβολικά μια από τις επίμαχες επιστολές.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης