Παναγιωτάκης: Το μάνατζμεντ της ΔΕΗ επιβάλλεται να ανήκει στο Δημόσιο

Παναγιωτάκης: Το μάνατζμεντ της ΔΕΗ επιβάλλεται να ανήκει στο Δημόσιο

«Η μεταφορά ή μη του 17% από το ΤΑΙΠΕΔ στο Υπερταμείο είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, η οποία θα σταθμίσει όλα τα δεδομένα και τις δυνατότητες» τόνισε για το ιδιοκτησιακό

Παναγιωτάκης: Το μάνατζμεντ της ΔΕΗ επιβάλλεται να ανήκει στο Δημόσιο
Το management της ΔΕΗ ΔΕΗ Α.Ε. επιβάλλεται σε κάθε περίπτωση να ανήκει στο Δημόσιο, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Επιχείρησης Μανώλης Παναγιωτάκης, κατά τη συνάντησή του με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη.

Αναφερόμενος σε θέματα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της Επιχείρησης, ο κ. Παναγιωτάκης είπε ότι «η μεταφορά ή μη του 17% από το ΤΑΙΠΕΔ στο Υπερταμείο είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, η οποία χωρίς την παραμικρή αμφιβολία θα σταθμίσει όλα τα δεδομένα και τις δυνατότητες».

Πρόσθεσε ότι η διοίκηση της ΔΕΗ οφείλει να προετοιμάσει την Επιχείρηση εν όψει της ένταξής της στο Υπερταμείο, και ανεξάρτητα από τη μεταφορά ή μη του 17% σ΄ αυτό, ώστε όχι μόνο να μην υπάρξει καμία διακινδύνευση γι΄ αυτήν, αλλά να διασφαλίζεται και η αναπτυξιακή προοπτική της εταιρείας.
Κλείσιμο

Διαμήνυσε επίσης ότι τα θέματα αυτά, όπως και κάθε άλλο σημαντικό θέμα που αφορά τη ΔΕΗ, πρέπει να αντιμετωπίζονται με τη μέγιστη σοβαρότητα και υπευθυνότητα και «δεν προσφέρονται για φθηνή κάθε είδους εκμετάλλευση ή καιροσκοπισμό».

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε και το «πρότζεκτ Μελίτη», το οποίο πρόκειται να υλοποιηθεί στη Φλώρινα από την κινεζική εταιρεία CMEC.

Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος της ΔΕΗ αποδέχθηκε κατ’ αρχήν πρόταση του κ. Καρυπίδη σύμφωνα με την οποία το εργοστάσιο κατασκευής έξυπνων μετρητών που προτίθεται να δημιουργήσει η CMEC από κοινού με τη ΔΕΗ, να γίνει στη Δυτική Μακεδονία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης