ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Βίντεο: Είναι άνεργος, ζει με την οικογένειά του μέσα σε ένα... αυτοκίνητο και ζητάει δουλειά

Βίντεο: Είναι άνεργος, ζει με την οικογένειά του μέσα σε ένα... αυτοκίνητο και ζητάει δουλειά

Έκκληση για βοήθεια κάνει ο 50χρονος Λάμπρος, πατέρας δύο παιδιών και πρώην μουσικός, που μετέτρεψε σε διαμέρισμα ένα γκρι Hyundai...

Βίντεο: Είναι άνεργος, ζει με την οικογένειά του μέσα σε ένα... αυτοκίνητο και ζητάει δουλειά
Τον έβδομο χρόνο της δημοσιονομικής προσαρμογής που της επιβλήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω των Μνημονίων διανύει η χώρα μας και μέσα σε αυτό το περιβάλλον, ολοένα και αυξάνονται οι συνάνθρωποί μας, οι οποίοι μετατρέπονται στους αποκαλούμενους «νεόπτωχους» της οικονομικής κρίσης.

Ο 50χρονος Λάμπρος από την Κρήτη ζει κυριολεκτικά με την τετραμελή οικογένειά του μέσα σε ένα αυτοκίνητο, το οποίο έχουν μετατρέψει σε σπίτι. Ο ίδιος είναι πατέρας δύο παιδιών και πρώην μουσικός.

Η τετραμελής οικογένεια συντηρείται με το επίδομα κοινωνικής πρόνοιας που λαμβάνει η σύζυγός του από τον δήμο λόγω αναπηρίας, καθώς ο ίδιος είναι άνεργος.

Κλείσιμο
«Η ζωή μου είναι μια δυστυχία, είμαι άνεργος και ζω την οικογένεια μου μέσα στο αυτοκίνητο μου. Αυτό που θα ήθελα είναι ένα σπίτι, μια δουλειά για να ζήσουμε και εμείς με αξιοπρέπεια» λέει, μιλώντας στο protothema.gr

Στο σταθμευμένο γκρι Hyundai του 50χρονου στο παρκινγκ του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, μπορεί ο οποιοσδήποτε να διακρίνει τις κουβέρτες, τα σεντόνια, τα ρούχα και τα παπούτσια των μελών της οικογένειας.




Το αυτοκίνητο είναι γι' αυτούς το «ζεστό» τους σπίτι -εκεί κοιμούνται, εκεί διαβάζουν τα παιδιά, εκεί μαγειρεύουν και τρώνε.

«Το πρωί σηκωνόμαστε και τα παιδιά πάνε και πλένονται στην βρύση απέναντι. Για μεσημέρι συνήθως τρώμε ψωμοτύρι και ίσως λίγο ζαμπόν που έχω αγοράσει με την κάρτα σίτισης, που έχει 130 ευρώ» λέει χαρακτηριστικά ο 50χρονος άνεργος. Οι εικόνες είναι κάτι παραπάνω από σοκαριστικές...

Τα αδέρφια αναγκάζονται να διαβάζουν στο αμάξι, ενώ άλλα παιδιά έχουν δωμάτιο και γραφείο.




Τα παιδιά του 50χρονου άνδρα βρίσκονται στην εφηβεία, ηλικίας 17 και 16 χρόνων. Πηγαίνουν στο ΕΠΑΛ της περιοχής και είναι αναγκασμένα να διαβάζουν μέσα στο οικογενειακό τους αυτοκίνητο, την στιγμή που άλλα παιδιά έχουν δικό τους δωμάτιο και γραφείο.


«Η αγάπη για μένα είναι η μουσική και το αρμόνιό μου, μπορεί να μας λείπουν πολλά βασικά αγαθά, δεν θέλω όμως να μου λείψει η μουσική και το αρμόνιο» λέει χαρακτηριστικά ο 17χρονος γιος του Λάμπρου.

Η 16χρονη αδερφή του, η οποία είναι επίσης μαθήτρια στο ΕΠΑΛ της περιοχής, είναι το παιδί το οποίο βοηθάει τους γονείς της -και ιδιαίτερα τη μητέρα της, που τυχαίνει να νοσηλεύεται χειρουργημένη στο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου  «Μακάρι να βρεθεί κάτι. Ένα σπίτι, μια δουλειά για τον πατέρα μου» λέει συγκινημένη η 16χρονη μαθήτρια.

Η οικογένεια, που ζει κυριολεκτικά μέσα σε ένα αυτοκίνητο και έχει μετατρέψει τα καθίσματά του σε κρεβάτια, βρίσκεται σε απόγνωση και ζητά από τον οποιοδήποτε μια βοήθεια για την κατάστασή τους.






Δείτε βίντεο: Κρήτη: Αναγκάστηκε να ζήσει με την οικογένεια του μέσα σε ένα αυτοκίνητο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης