Γραμματέας νοσοκομειακών γιατρών: «Δεν γίνεται δημόσια υγεία με εργαζόμενους - λάστιχο»

Γραμματέας νοσοκομειακών γιατρών: «Δεν γίνεται δημόσια υγεία με εργαζόμενους - λάστιχο»

Σχόλιο στις δηλώσεις Γεροβασίλη ότι χάνονται οι 4.000 προσλήψεις στην υγεία μετά την απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Γραμματέας νοσοκομειακών γιατρών: «Δεν γίνεται δημόσια υγεία με εργαζόμενους - λάστιχο»
Tις ελαστικές και προσωρινές σχέσεις εργασίες εργασίας στο ΕΣΥ και στη δημόσια περίθαλψη καταδικάζει ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), κ. Πάνος Παπανικολάου.
 
Με αφορμή τις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου,
μετά την απόφαση του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα του νόμου για τους τηλεοπτικούς σταθμούς, ότι μεταξύ άλλων χάνονται οι 4.000 προσλήψεις στην Υγεία που θα χρημαδοτοτούνταν με τα χρήματα των
Κλείσιμο
τηλεοπτικών αδειών,  ο γενικός γραμματέας υπογραμμίζει πως «με εργαζόμενους -λάστιχο δημόσια υγεία δεν γίνεται» και καλεί την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να καλύψει τα 6.000 κενά στην υγεία με προσλήψεις προσωπικού σε μόνιμες οργανικές θέσεις.
 
«Οι ελαστικές και προσωρινές σχέσεις εργασίας στην δημόσια περίθαλψη όχι μόνο θίγουν κατάφωρα τα δικαιώματα των εργαζόμενων υγειονομικών, όχι μόνο προωθούν την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων μονάδων Υγείας (π.χ. το επικουρικό προσωπικό μισθοδοτείται από τα "ίδια έσοδα" των νοσοκομείων) αλλά επίσης έχουν διαχρονικά αποτύχει παταγωδώς να έχουν στοιχειώδη λειτουργικά αποτελέσματα» αναφέρει ο κ. Παπανικολάου.
 
Είναι ενδεικτικό το παράδειγμα των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της ΟΕΝΓΕ, η Ομοσπονδία έχει ενημερώσει από πέρυσι τον Νοέμβριο την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας σε επίσημη συνάντηση με την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ ) πως «η πρόθεση κάλυψης κενών με 100 γιατρούς και 400 νοσηλευτές μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ με «μπλοκάκια» θα αποτύχει πάλι, όπως είχε αποτύχει άλλες 2 φορές τα προηγούμενα 6 χρόνια. Είχαμε απαιτήσει τα κενά αυτά να καλυφθούν με προσλήψεις σε μόνιμες οργανικές θέσεις. Δυστυχώς, δεν είχαμε εισακουστεί. Ο κ. Ξανθός είχε πει τότε πως "το κάνουμε για τελευταία φορά για να έρθουν γρήγορα"».
 
Ωστόσο, το αποτέλεσμα διέψευσε και τις πράξεις και τις…προθέσεις της ηγεσίας. Σχεδόν έναν χρόνο αργότερα από τους 100 γιατρούς έχουν πάει στις ΜΕΘ μόνο οι 52 και από τους 400 νοσηλευτές μόνο οι 212. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης