Χίος: Νέα ένταση στη ΒΙΑΛ - Μετανάστες έκαψαν κουβέρτες

Χίος: Νέα ένταση στη ΒΙΑΛ - Μετανάστες έκαψαν κουβέρτες

Η Πυροσβεστική έσβησε τη φωτιά - Επενέβησαν τα ΜΑΤ - Στο σημείο παραμένει μία διμοιρία

Χίος: Νέα ένταση στη ΒΙΑΛ - Μετανάστες έκαψαν κουβέρτες
Συνεχίζεται η ένταση στους χώρους τους Hotspot της ΒΙ.ΑΛ, καθώς μετανάστες που διαμένουν στο χώρο έκαψαν κουβέρτες στον εξωτερικό χώρο του κέντρου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καθυστέρηση εξετάσεων των αιτήσεων ασύλου και της πολύμηνης παραμονής τους στη Χίο. 

Η φωτιά έσβησε με την άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής που βρίσκεται στην περιοχή και δεν επεκτάθηκε, ενώ ήδη στην ΒΙ.ΑΛ. βρίσκεται και μία διμοιρία των ΜΑΤ που περιφρουρεί το χώρο και ελέγχει την κατάσταση που μοιάζει να είναι ακρετά τεταμένη, επιβεβαιώνοντας και τις πληροφορίες που υπήρχαν ότι ενδεχόμενα τα επεισόδια στη Μόρια της Μυτιλήνης και στη Σάμο θα παρέσυραν και την τοπική κατάσταση σε παρόμοιες εξεγέρσεις. 

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας, η οποία είχε διάρκεια μία ώρα. Η αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες που φέρεται να είχε στην διάθεσή της για νέα επεισόδια, κινητοποιήθηκε πριν τις έξι το απόγευμα και στην περιοχή της ΒΙΑΛ έφτασε σχεδόν όλη η αστυνομική δύναμη της Χίου.


Κλείσιμο

Πρόκειται για την μεγαλύτερη κινητοποίηση που έχει γίνει το τελευταίο διάστημα στους καταυλισμούς των προσφύγων και μεταναστών και όλα έδειχναν ότι μάλλον κάτι μεγάλο ήταν σε εξέλιξη.

Στην ΒΙΑΛ έφτασαν τρεις κλούβες της αστυνομίας με διμοιρίες των ΜΑΤ και άλλες αστυνομικές δυνάμεις αποκατάστασης της τάξης, περιπολικά, ασφάλεια ακόμα και το ανακριτικό της τροχαίας.

Η κύρια έφοδος στις εγκαταστάσεις άρχισε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα και δεκάδες αστυνομικοί – με πλήρη εξάρτυση – μπήκαν στην ΒΙΑΛ και από τις δύο εισόδους, την κεντρική και την δεύτερη που είναι δίπλα στην ανακύκλωση, ενώ παρέμεναν σε επιφυλακή και άλλοι εκτός του κτιριακού συγκροτήματος.

Την ίδια στιγμή πρόσφυγες και μετανάστες μπαινόβγαιναν κανονικά στην ΒΙΑΛ , τα μικρά παιδιά έπαιζαν αμέριμνα, ενώ στο άνω διάζωμα του κέντρου επικρατούσε απόλυτη ησυχία.



Αλλά και στο κάτω διάζωμα, όπου έγινε η αστυνομική επιχείρηση δεν ακούστηκαν φασαρίες, ούτε υπήρχαν σε εξέλιξη κάποια επεισόδια.

Η επιχείρηση, την οποία επέβλεπε ο βοηθός αστυνομικού διευθυντή κ. Γιώργος Κεβόπουλος, σε όλο της το εύρος διήρκεσε περίπου μισή ώρα και λίγο μετά τις 6.30 δόθηκε το σύνθημα της απαγκίστρωσης και της σταδιακής αποχώρησης από το εσωτερικό της ΒΙΑΛ.

Αστυνομικές δυνάμεις, ωστόσο, παραμένουν – για κάθε ενδεχόμενο – στην περιοχή.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την αστυνομία στην διάρκεια της επιχείρησης ούτε συλλήψεις, ούτε προσαγωγές έγιναν.



Αν δεν επρόκειτο για λάθος συναγερμό ήταν μια πολύ καλά οργανωμένη άσκηση ετοιμότητας ή και επίδειξης δύναμης, προκειμένου να καταλαγιάσει

Όπως έγινε γνωστό από τα επεισόδια που ξέσπασαν το μεσημέρι της Τετάρτης στην ΒΙΑΛ προκλήθηκαν ζημιές σε πόρτες και παράθυρα σε δέκα κοντέινερ, καθώς και σε τραπέζια, καρέκλες και λοιπό εξοπλισμό.

Εκτός από την Σύρια, η οποία φέρεται ότι ξεκίνησε την διαμαρτυρία στην υπηρεσία ασύλου, που εξελίχθηκε σε ευρύτερη διαμαρτυρία και επεισόδια και η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χίου, τραυματίσθηκε ελαφρά και ένας αστυνομικός από δάγκωμα στην κοιλιακή χώρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης