Κινητοποιήσεις των επικουρικών γιατρών ενάντια στις απολύσεις συναδέλφων τους

Κινητοποιήσεις των επικουρικών γιατρών ενάντια στις απολύσεις συναδέλφων τους

Το προεδρείο της ΕΙΝΑΠ καθώς και μέλη του προεδρείου της ΟΕΝΓΕ σε συνάντησή τους με τον υπουργό Υγείας, ζήτησαν να δοθεί παράταση της θητείας στους επικουρικούς γιατρούς που υπηρετούν στο ΕΣΥ και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες καθώς και το διορισμό των επικουρικών της σχετικής λίστας εφόσον υπάρχουν θέσεις για όλους

Κινητοποιήσεις των επικουρικών γιατρών ενάντια στις απολύσεις συναδέλφων τους
Με κινητοποιήσεις απαντούν οι επικουρικοί γιατροί στο υπουργείο Υγείας για την απομάκρυνση εκατοντάδων συναδέλφων τους από τα δημόσια νοσοκομεία το επόμενο διάστημα, και μέχρι το τέλος του έτους.
 
Το προεδρείο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) καθώς και μέλη του προεδρείου της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) σε συνάντησή τους με τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, ζήτησαν να δοθεί τουλάχιστον παράταση της θητείας σε όλους τους επικουρικούς γιατρούς που υπηρετούν στο ΕΣΥ και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες καθώς και τον διορισμό όλων των επικουρικών της σχετικής λίστας εφόσον υπάρχουν θέσεις για όλους.
 
Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ωστόσο, δεν αποδέχθηκε τις θέσεις των εκπροσώπων των γιατρών και ανακοίνωσε πως άμεσα 300 περίπου επικουρικοί θα απομακρυνθούν εφόσον η σύμβασή τους λήγει.
 
Κλείσιμο
Σύσκεψη της ΕΙΝΑΠ
Η ΕΙΝΑΠ συγκάλεσε σύσκεψη των επικουρικών γιατρών στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου ΣΩΤΗΡΙΑ. Οι συμβασιούχοι γιατροί του ΕΣΥ πρότειναν κινητοποιήσεις οι οποίες αναμένεται να αποφασιστούν και τυπικά στο ΔΣ της ΕΙΝΑΠ.
 
Συγκεκριμένα, πρότειναν στις 3/11/16 4ωρη στάση εργασίας της ΕΙΝΑΠ και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τις Υγειονομικές Περιφέρειες όπου ανήκουν στην Αττική. Επίσης, πανελλαδική κινητοποίηση που θα αποφασίσει και θα οργανώσει η ΟΕΝΓΕ και συμμετοχή στην 24ωρη απεργία στις 24/11/16 που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης