Επίσημη έναρξη λειτουργίας της Έδρας UNESCO Con-E-Ect σε Δράμα και Καβάλα (7-8 Νοεμβρίου 2016)

Επίσημη έναρξη λειτουργίας της Έδρας UNESCO Con-E-Ect σε Δράμα και Καβάλα (7-8 Νοεμβρίου 2016)

Την επίσημη έναρξη της λειτουργίας της, με ειδικές πανηγυρικές εκδηλώσεις κατά το διήμερο 7 και 8 Νοεμβρίου 2016 σε Δράμα και Καβάλα, θα πραγματοποιήσει η νέα Έδρα της UNESCO στην Ελλάδα Con-E-Ect Διατήρηση και Οικοτουρισμός σε Παρόχθια και Δελταϊκά Οικοσυστήματα.

Επίσημη έναρξη λειτουργίας της Έδρας UNESCO Con-E-Ect σε Δράμα και Καβάλα (7-8 Νοεμβρίου 2016)
Η Έδρα UNESCO Con-E-Ect (που απονεμήθηκε σ το Τμήμα Δασοπονίας του ΤΕΙ Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης) – και είναι η πρώτη του είδους της παγκοσμίως- έχει προσκαλέσει στο πανηγυρικό της διήμερο κορυφαίους εκπροσώπους της UNESCO, πανεπιστημιακούς και ερευνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό που θα συμμετάσχουν σε δυο επιστημονικές  εκδηλώσεις  (σε Δράμα και Καβάλα, αντίστοιχα), καθώς και στην επίσημη τελετή έναρξης λειτουργίας της Έδρας (στη Δράμα).
Η Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης, που είναι ιδιαίτερα πλούσια σε παρόχθια και δελταϊκά συστήματα, χάρη στους ποταμούς που την διατρέχουν, τις λίμνες και τις σπάνιες  λιμνοθάλασσές της, αναμένεται ν’ αποτελέσει στο μέλλον παγκόσμιο πρότυπο διαχείρισης των οικοσυστημάτων αυτών μέσω των δράσεων που θ’ αναπτύξει η Έδρα Con-E-Ect στα επόμενα χρόνια.
Όπως είναι γνωστό ήδη από τον περασμένο Μάιο, οπότε και απονεμήθηκε η Έδρα UNESCO στο ΤΕΙ Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης, στόχος της Έδρας Con-E-Ect είναι να ενώσει δυνάμεις με τους εθνικούς, περιφερειακούς και διεθνείς ενδιαφερόμενους φορείς, προκειμένου να επεξεργαστούν ένα Διεθνές Πλαίσιο Κοινής Στρατηγικής για τη διατήρηση και τον οικοτουρισμό των παραποτάμιων και δελταϊκών οικοσυστημάτων.
Η Έδρα έχει ήδη προσκαλέσει και πλαισιώνεται από επιστήμονες κι ερευνητές, αλλά κι εκπροσώπους δεκάδων φορέων της Ανατ. Μακεδονίας, που θα συμβάλλουν εθελοντικά στην επίτευξη των στόχων της.

Επ’ ευκαιρία της επίσημης έναρξης λειτουργίας της Έδρας UNESCO Con-E-Ect κατά το διήμερο 7 και 8 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν:
Κλείσιμο
Στις 7 Νοεμβρίου, στη Δράμα:
α) Διεθνής επιστημονική ημερίδα με θέμα "Παρόχθια και Δελταϊκά οικοσυστήματα: πρακτική και προοπτικές διαχείρισης για την Αειφόρο Ανάπτυξη" (βάσει του προγράμματος το οποίο επισυνάπτεται), στο Αμφιθέατρο  του Παραρτήματος Δράμας του ΤΕΙ ΑΜΘ.
Ώρα έναρξης: 10πμ (προσέλευση: 9.30 – 10πμ)
Η ημερίδα είναι ανοικτή σε εκπροσώπους/μέλη συναφών επιστημονικών φορέων, σε εκπροσώπους Ο.Τ.Α., καθώς και σε ανεξάρτητους επιστήμονες-ερευνητές.
β) Τελετή έναρξης, παρουσία της Προέδρου της Εθνικής Ελληνικής Επιτροπής για την UNESCO, κ.Αικατερίνης Τζιτζικώστα, του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Γιάννη Αμανατίδη, του Επιτετραμμένου Υδρολόγου της UNESCO στα προγράμματα MAB και IHP κ.Philippe Pypaert και των περιφερειακών και τοπικών Αρχών της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, στο Αμφιθέατρο της Νομαρχίας Δράμας.
Ώρα έναρξης: 7μμ (ανοιχτή στο κοινό)
Στις 8 Νοεμβρίου, στην Καβάλα:
Συνεδρίαση εκπροσώπων των Βαλκανικών Εδρών UNESCO- «Πρώτη Συνάντηση των Βαλκανικών Εδρών UNESCO: Ο ρόλος των Εδρών UNESCO στην προώθηση της μεσοπρόθεσμης Στρατηγικής 2014-2021 στη Βαλκανική Χερσόνησο», στο ξενοδοχείο «Ιμαρέτ».
Διευθυντής της  Έδρας Con-E-Ect είναι ο Καθηγητής Δημήτρης Εμμανουλούδης, Αν. Πρόεδρος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΤΕΙ ΑΜΘ.

Πρόσκληση Έναρξης

Scientific Event Program


Balkan Meeting Program
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης