Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη διάσκεψη του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη διάσκεψη του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Πάνω από πέντε ώρες οι αντιπρόεδροι και οι σύμβουλοι του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου  αντάλλασσαν νομικά επιχειρήματα με σκοπό να αποφασίσουν για τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά - ΝΔ: Καταθέτει πρόταση νόμου για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου

Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη διάσκεψη του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες
Ολοκληρώθηκε λίγοα μετά τις 11 το βράδυ η 5η και πιο κρίσιμη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες που ξεκίνησε λίγο μετά τις 17:30. Το αποτέλεσμα της συνεδρίασης θα κρίνει το μέλλον των τηλεοπτικών εταιρειών, αλλά και χιλιάδων εργαζομένων.

Για πάνω από 5 ώρες οι αντιπρόεδροι και οι σύμβουλοι Επικρατείας του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου κατά τη σημερινή, πέμπτη κατά σειρά, αντάλλασσαν νομικά επιχειρήματα στη διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών για να αποφασίσουν για τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά (νόμος 4339/2015), με τον οποίο παρακάμφθηκε το ΕΣΡ για τη διαδικασία χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών.

Εάν ο επίμαχος νόμος Παππά κριθεί συνταγματικός, τότε οι δικαστές θα προχωρήσουν στο επόμενο θέμα που έχουν θέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί και είναι ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών. Δηλαδή εάν νόμιμα χορηγήθηκαν μόνο τέσσερις άδειες και με ποια κριτήρια προσδιορίστηκε ο αριθμός τέσσερα.

Κλείσιμο
Στην περίπτωση κατά την οποία ο νόμος Παππά κριθεί αντισυνταγματικός, τότε οι δικαστές δεν θα προχωρήσουν στο ζήτημα του αριθμού (4) των αδειών που χορηγήθηκαν. Το ενδεχόμενο να δοθεί ένα χρονικό περιθώριο, περίπου έξι μηνών στην κυβέρνηση, προκειμένου να συγκροτηθεί το ΕΣΡ και στη συνέχεια να επανέλθει η Ολομέλεια για να κρίνει οριστικά το όλο θέμα, δεν έχει αποκλειστεί.
 
Κατά την προηγούμενη διάσκεψη της περασμένης Δευτέρας, ο εισηγητής της υπόθεσης σύμβουλος Επικρατείας, Γεώργιος Παπαγεωργίου ολοκλήρωσε την εισήγησή του και τάχθηκε υπέρ της συνταγματικότητας του νόμου Παππά. Παράλληλα, αναπτύχθηκαν από τους δικαστές και άλλα νομικά ζητήματα, ενώ έγινε και συγκεκριμένη πρόταση, η οποία θα συζητηθεί κατά τη σημερινή διάσκεψη.

Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει εάν θα υπάρξει ή όχι νέα διάσκεψη της Ολομέλειας, αν και όλα δείχνουν ότι είναι μικρές οι πιθανότητες για να υπάρξει και 6η.  

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης