Βίντεο: Στον «αέρα» 120.000 ωφελούμενοι από κοινωνικές δομές

Βίντεο: Στον «αέρα» 120.000 ωφελούμενοι από κοινωνικές δομές

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι θα υπάρξει 3μηνο κενό στη λειτουργία δομών όπως τα κοινωνικά παντοπωλεία, οι δομές αστέγων κ.α.

Βίντεο: Στον «αέρα» 120.000 ωφελούμενοι από κοινωνικές δομές
Για κίνδυνο να μείνουν κλειστές για τουλάχιστον τρεις μήνες δομές όπως τα κοινωνικά παντοπωλεία, οι δομές αστέγων κ.α. κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι στις δομές αυτές που πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Παναγιώτης Γούσης σε κίνδυνο βρίσκονται 120.000 άνθρωποι τους οποίους βοηθούν οι περίπου 800 εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές.

Κλείσιμο


Σύμφωνα με τις καταγγελλίες των εργαζομένων, επιστολή του υπουργείου Εργασίας προβλέπει ότι στις 31 Οκτωβρίου σταματά η χρηματοδότηση των δομών καθώς εντάσσονται πλέον στα Περιφερειακά επιχειρησιακά προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020.



Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν πως στην πραγματικότητα το υπουργείο Εργασίας δεν έχει ακόμα ξεκινήσει την ένταξη των Κοινωνικών δομών στα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα και πρακτικά αυτό σημαίνει ότι από την 1η Νοεμβρίου παύουν να εξυπηρετούνται καθημερινά άτομα και οικογένειες που ζουν σε ακραία φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό και είναι απόλυτα εξαρτημένα από τη βοήθεια που λαμβάνουν για την καθημερινή τους επιβίωση.

Με τον τρόπο αυτό οι εργαζόμενοι υπογραμμίζουν ότι μπαίνει λουκέτο στο Γραφείο Διαμεσολάβησης, τα Κοινωνικά Συσσίτια, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, την Τράπεζα Χρόνου και την Ημερήσια Υποδοχή Αστέγων και προειδοποιούν πως η διακοπή θα γίνει τους χειμερινούς μήνες κατά τη διάρκεια των οποίων τα έξοδα και οι ανάγκες διαβίωσης είναι αυξημένα για τις ομάδες των ανθρώπων που επωφελούνται του προγράμματος. 



Αυτό που ζητούν οι εργαζόμενοι από το υπουργείο Εργασίας είναι να δοθεί στο υπάρχον πρόγραμμα παράταση έως την πραγματική έναρξη λειτουργίας των δομών αυτών στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020, ώστε να μη μείνουν εκτεθειμένοι οι ωφελούμενοι ούτε μια μέρα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης