Ζαν Μαρκ Ερό: Η Γαλλία στηρίζει λύση του Κυπριακού βασισμένη στις ευρωπαϊκές αξίες

Ζαν Μαρκ Ερό: Η Γαλλία στηρίζει λύση του Κυπριακού βασισμένη στις ευρωπαϊκές αξίες

Με τον Κύπριο ομόλογό του Ιωάννη Κασουλίδη συναντήθηκε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών που επισκέπτεται την Κύπρο μετά την Τουρκία και την Ελλάδα

Ζαν Μαρκ Ερό: Η Γαλλία στηρίζει λύση του Κυπριακού βασισμένη στις ευρωπαϊκές αξίες
O υπουργός εξωτερικών της Γαλλίας Jean-Marc Ayrault που πραγματοποιεί επίσκεψη στη Κύπρο, μετά τη Τουρκία και την Ελλάδα ανέφερε πως η χώρα του πάντοτε υποστήριζε λύση του Κυπριακού
που να εδράζεται πάνω στις ευρωπαϊκές αρχές και τις διεθνείς αποφάσεις. Ο κ. Ayrault συναντήθηκε με τον Κύπριο ομόλογό του Ιωάννη Κασουλίδη και σε δηλώσεις του επαναβεβαίωσε τη στήριξη της Γαλλίας για μια επανενωμένη Κύπρο, χωρίς αναχρονιστικούς διαχωρισμούς και τόνισε ότι η λύση επαφίεται στους Κύπριους.

Αναφέρθηκε στην αποφασιστικότητα των δύο ηγετών στην Κύπρο και σημείωσε ότι η Γαλλία είναι σε επαφή με τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας για να αποφασιστεί ο κατάλληλος ρόλος που θα μπορούσε να διαδραματίσει το Συμβούλιο Ασφαλείας σε μια λύση του Κυπριακού.

Κλείσιμο
Από την πλευρά του, ο κ. Κασουλίδης είπε ότι η Κύπρος εκτιμά ιδιαίτερα τη συνεργασία που έχει με τη Γαλλική Κυβέρνηση και “κυρίως την παραδοσιακή της στήριξη και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που επιδεικνύει, ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφάλειας, στις προσπάθειές μας για επίλυση του Κυπριακού”.

Σε σχέση με το Κυπριακό, ο κ. Κασουλίδης ενημέρωσε τον Γάλλο ομόλογό του για τις εξελίξεις και ιδιαίτερα για τις προσπάθειες για επίλυση του κεφαλαίου της ασφάλειας.

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης