Ελεύθεροι οι ψαράδες από τη Χίο που κρατούνταν στην Τουρκία

Ελεύθεροι οι ψαράδες από τη Χίο που κρατούνταν στην Τουρκία

Οι έξι μεταφέρθηκαν χθες βράδυ στο Τσεσμέ και σήμερα το πρωί στη Σμύρνη από την τουρκική Ακτοφυλακή που ζήτησε να εξακριβώσει τα στοιχεία τους, καθώς το σκάφος τους φέρεται να εισήλθε σε τουρκικά χωρικά ύδατα

Ελεύθεροι οι ψαράδες από τη Χίο που κρατούνταν στην Τουρκία
Ελεύθεροι αφέθηκαν από τις τουρκικές αρχές πέντε Έλληνες πολίτες και ένας Ελληνοαμερικανός, οι οποίοι ψάρευαν με το σκάφος «ΜΙΑ» στη νησίδα Πάσπαργο μεταξύ Χίου και τουρκικών ακτών.

Οι έξι μεταφέρθηκαν χθες βράδυ στο Τσεσμέ και σήμερα το πρωί στη Σμύρνη από την τουρκική Ακτοφυλακή που ζήτησε να εξακριβώσει τα στοιχεία τους, καθώς το σκάφος τους φέρεται να εισήλθε σε τουρκικά χωρικά ύδατα.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία το σκάφος ανήκει σε εταιρία συμφερόντων του Ελληνοαμερικανού συλληφθέντα. Για το συμβάν είναι ενήμερο το υπουργείο Εξωτερικών και από νωρίς το πρωί το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Σμύρνη έχει προβεί σε άμεσες ενέργειες, προκειμένου οι συλληφθέντες να αφεθούν ελεύθεροι.

Κλείσιμο
Γύρω στις 15:00 έγινε γνωστό ότι τα 6 άτομα αφέθησαν ελεύθερα. Θα μεταβούν από τη Σμύρνη στο Τσεσμέ και αφού ολοκληρωθούν οι σχετικές τελωνειακές και διοικητικές διατυπώσεις θα αναχωρήσουν εντός της ημέρας με το σκάφος στο οποίο επέβαιναν για να επιστρέψουν στην Χίο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης