Πατέρας Βαγγέλη Γιακουμάκη: Δεν γνώριζα για τα βασανιστήρια που έκαναν στο παιδί μου

Πατέρας Βαγγέλη Γιακουμάκη: Δεν γνώριζα για τα βασανιστήρια που έκαναν στο παιδί μου

Και δεύτερο πολιτικό πρόσωπο «προστάτευσε» του Κρητικούς που βασάνιζαν τον Γιακουμάκη

Πατέρας Βαγγέλη Γιακουμάκη: Δεν γνώριζα για τα βασανιστήρια που έκαναν στο παιδί μου
Οι δραματικές ώρες που έζησε ο άτυχος φοιτητής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων άρχισαν σιγά - σιγά να ξεδιπλώνονται στη δικαστική αίθουσα αφού ξεκίνησε σήμερα, μετά την χθεσινή διακοπή της, στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, η δίκη για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ενάμιση χρόνο μετά τον εντοπισμό του, σε βάλτο κοντά στη σχολή όπου φοιτούσε. 

Η δίκη αφορά στις ευθύνες της διεύθυνσης της Γαλακτοκομικής Σχολής και δεν έχει να κάνει με τις αιτίες θανάτου του φοιτητή. Οι υπεύθυνοι της σχολής ενώ γνώριζαν ότι οι σπουδαστές ασκούσαν καθημερινά σωματική και ψυχολογική βία σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη και ενώ γνώριζαν επίσης ότι είχαν προκαλέσει σωματική βλάβη στον άτυχο σπουδαστή, δεν προέβησαν σε καμία πειθαρχική ενέργεια.

Στο ειδώλιο κάθισαν ο πρώην διευθυντής της σχολής, μια καθηγήτρια του  Βαγγέλη Γιακουμάκη καθώς και ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Κλείσιμο
Από τις πρώτες καταθέσεις των μαρτύρων προέκυψε πως η σκληρή παρέα των Κρητικών που υπέβαλλε τον άτυχο σπουδαστή σε βασανιστήρια, έτυχε της προστασίας κι άλλου πολιτικού προσώπου το οποίο όμως δεν κατονομάστηκε στην αίθουσα. 

Το συγκεκριμένο πρόσωπο φέρεται να μεσολάβησε ώστε να μην τιμωρηθούν ή απομακρυνθούν από την Σχολή οι πέντε Κρητικοί, όταν αποκαλύφθηκαν τα βασανιστήρια που έκαναν στο Βαγγέλη Γιακουμάκη. 

Στο δικαστήριο εξετάστηκε αρχικά ο πατέρας του αδικοχαμάνου φοιτητή ο οποίος υποστήριξε ότι πριν το θλιβερό γεγονός του θανάτου του παιδιού του δε γνώριζε συγκεκριμένα για βασανιστήρια εκτός από μια φορά που τον είχε ενημερώσει η σύζυγος του ότι έκλειναν το ζεστό νερό στο παιδί.

Επιπλέον πρόσθεσε ότι ήταν απόφαση του γιου του να φοιτήσει στη Γαλακτοκομική Σχολή.
Η Μαρία Φρονημάκη, μητέρα του Βαγγέλη ανέφερε ότι πληροφορήθηκε από την Προισταμένη της Εστίας ότι υπάρχει πρόβλημα με την παραμονή του Βαγγέλη. 

Το μέγεθος των προβλημάτων αυτών η οικογένεια δεν το γνώριζε, αλλά και ο ίδιος ο Βαγγέλης στις ερωτήσεις των γονιών του δεν είχε αποκαλύψει αυτά που πραγματικά συνέβαιναν... Όπως συνήθιζε να λέει, «ήταν αστεία που έκαναν μεταξύ τους».

Κατάθεση έδωσε κι ένας συμφοιτητής του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο οποίος ζει πλέον στη Βραζιλία, ο οποίος μίλησε ανοιχτά για βασανιστήρια εις βάρος του Γιακουμάκη τα οποία του τα είχε είχε μεταφέρει Κρητικός συμφοιτητής του.

Όπως σημείωσε ο ίδιος η ομάδα των Κρητικών ήταν ιδιαίτερα οργανωμένη, αποτελούνταν από πέντε βασικά άτομα και είχε αρχηγό. Η ομάδα αυτή κακοποιούσε συστηματικά τον Βαγγέλη. Όταν τα γεγονότα αναφέρθηκαν στην Διεύθυνση της Σχολής, τότε έγινε η αλλαγή δωματίου.

Κατά τον δεύτερο χρόνο δεν γνώριζε τι συνέβαινε καθώς είχε αποφοιτήσει και ζούσε στην Βραζιλία. Εκεί πληροφορήθηκε την εξαφάνιση στην αρχή και στη συνέχεια το θάνατο του Βαγγέλη και ήρθε να καταθέσει.

Ο φοιτητής είναι αυτός που κατέθεσε πως υπήρχε κι άλλη πολιτική παρέμβαση, από πρόσωπο που μέχρι σήμερα δεν έχει ακουστεί το όνομά του, για να προστατευθεί η ομάδα των σκληρών Κρητικών και να μην απομακρυνθεί από την Σχολή.

Η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Δείτε βίντεο:
Δίκη Γιακουμάκη: Η άγνοια του πατέρα για το bullying στον Βαγγέλη




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης