Ουκρανοί και Βούλγαροι στη σπείρα που προσποιούνταν τροχαία

Ουκρανοί και Βούλγαροι στη σπείρα που προσποιούνταν τροχαία

Η 55χρονη Αλβανίδα που ήταν το τελευταίο τους θύμα, παρέδωσε 5.000 ευρώ σε μια άγνωστη γυναίκα την οποία έστειλε ο «μαϊμού» αστυνομικός που επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί της

Ουκρανοί και Βούλγαροι στη σπείρα που προσποιούνταν τροχαία
Και Ουκρανοί συνεργάζονται πλέον με τους Βούλγαρους απατεώνες που τηλεφωνούν σε ανυποψίαστους πολίτες και απαιτούν χρήματα, για να μην μπλέξουν με την δικαιοσύνη τα παιδιά τους που δήθεν προκάλεσαν τροχαίο. Η σπείρα που εξαρθρώθηκε στην Καστοριά, είχε εξαπατήσει προ ημερών μια Αλβανίδα και είχε αποπειραθεί να πάρει χρήματα από άλλα 29 άτομα.

Η 55χρονη Αλβανίδα που ήταν το τελευταίο τους θύμα, παρέδωσε 5.000 ευρώ σε μια άγνωστη γυναίκα την οποία έστειλε ο «μαϊμού» αστυνομικός που επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί της. Στην πορεία της έρευνας, η αλλοδαπή αναγνώρισε από φωτογραφίες την 40χρονη Ουκρανή «εισπράκτορα» η οποία αναζητείται, ενώ ένας 48χρονος ομοεθνής της συνελήφθη στην Καστοριά και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση σε βαθμό κακουργήματος. Άλλος ένας Βούλγαρος ταυτοποιήθηκε ενώ αναζητούνται άλλα δύο μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που εντόπιζαν τα υποψήφια θύματα.

Η συμμορία είχε αποπειραθεί να εξαπατήσει άλλους 28 πολίτες στην ευρύτερη περιοχή της Καστοριάς, κυρίως ηλικιωμένους, από τους οποίους ζητούσαν χρηματικά ποσά ύψους 30.000 ως 70.000 ευρώ. Όμως, απέτυχαν, αφού τα υποψήφια θύματα  αντιλήφθηκαν την απάτη. Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, οι «εγκέφαλοι» της οργάνωσης που επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με τα θύματα βρίσκονται εκτός Ελλάδας. Ο Ουκρανός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση των συνεργών του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης