Λάρισα: Δύο γιατροί συνελήφθησαν για συνταγογράφηση ναρκωτικών σε μη ασθενείς

Λάρισα: Δύο γιατροί συνελήφθησαν για συνταγογράφηση ναρκωτικών σε μη ασθενείς

Αστυνομικοί πραγματοποίησαν χθες το πρωί επίσκεψη στα ιατρεία των συλληφθέντων προσποιούμενοι τους πελάτες

Λάρισα: Δύο γιατροί συνελήφθησαν για συνταγογράφηση ναρκωτικών σε μη ασθενείς
Για παράνομη συνταγογράφηση ναρκωτικών χαπιών συνελήφθησαν από αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας δύο γιατροί ηλικίας 60 και 74 ετών. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Αναλυτικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, αστυνομικοί πραγματοποίησαν χθες το πρωί επίσκεψη στα ιατρεία των συλληφθέντων ως πελάτες. Οι δύο κατηγορούμενοι γιατροί συνταγογράφησαν ναρκωτικά χάπια και μάλιστα εν γνώσει τους ότι δεν είναι ασθενείς.

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί τους πλήρωσαν με προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Ακολούθησε η σύλληψη των δύο γιατρών.

Κλείσιμο
Σε έρευνα των αστυνομικών στο ιατρείο του 60χρονου, στο αυτοκίνητό του, το οποίο κατασχέθηκε, αλλά και στην κατοχή του, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 150 υπογλώσσια χάπια ναρκωτικών φαρμάκων, 15 χάπια ναρκωτικού φαρμάκου, 11 διαδερμικά ναρκωτικά έμπλαστρα, 6 αμπούλες ναρκωτικού φαρμάκου, 343 δισκία διαφόρων φαρμάκων, 2 πόσιμα σκευάσματα, 31 αριθμημένα συνταγολόγια, 27 αποδείξεις για παροχή υπηρεσιών και τα χρηματικά ποσά των 220 ευρώ και των 30 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Επιπλέον, στην κατοχή του 74χρονου,μετά από έρευνα που διενεργήθηκε στο ιατρείο του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 407,5 ναρκωτικά δισκία, 5 αμπούλες ναρκωτικού φαρμάκου, 5 αμπούλες φαρμάκου, 429 δισκία φαρμακευτικών σκευασμάτων, 28 αριθμημένα συνταγολόγια και τα χρηματικά ποσά των 435 και των 20 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης