Ο αριθμός των νεκρών λόγω γρίπης συνεχώς αυξάνεται

Ο αριθμός των νεκρών λόγω γρίπης συνεχώς αυξάνεται

Με μειωμένο ρυθμό εμφάνισης νέων κρουσμάτων αλλά με σταθερά υψηλό ρυθμό θνητότητας των ασθενών συνεχίζεται η υποχώρηση του πανδημικού...

Ο αριθμός των νεκρών λόγω γρίπης συνεχώς αυξάνεται
Με μειωμένο ρυθμό εμφάνισης νέων κρουσμάτων αλλά με σταθερά υψηλό ρυθμό θνητότητας των ασθενών συνεχίζεται η υποχώρηση του πανδημικού κύματος στην χώρα μας.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση των επιδημιολογικών δεδομένων για τη νέα γρίπη που καταρτίζει το Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων  (ΚΕΕΛΠΝΟ), την τελευταία εβδομάδα κατεγράφησαν 128 κρούσματα νέας γρίπης, ωστόσο ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους λόγω των επιπλοκών από τη νόσηση με νέα γρίπη ανήλθε στους 10. Συνολικά ο αριθμός των κρουσμάτων είναι 17.977, ενώ ο αριθμός των  νεκρών έφτασε τους 143.

Κατά το ίδιο διάστημα οι ειδικοί διαπιστώνουν ότι οι επισκέψεις σε γιατρό για γριπώδη συνδρομή παραμένουν σταθερές σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία γιατρών-παρατηρητών νοσηρότητας, μία στις τέσσερις ιατρικές επισκέψεις συνεχίζει να γίνεται λόγω γρίπης. Μειωμένο είναι όμως την τελευταία εβδομάδα το ποσοστό των κλινικών δειγμάτων που βρέθηκαν θετικά στον ιό Η1Ν1 (2 στα δέκα δείγματα) σε σχέση με τις προηγούμενες επτά ημέρες που κυμαίνονταν σε 3 στα δέκα.

Κλείσιμο
Η γρίπη δραστηριοποιείται σε μεγάλο τμήμα της χώρας

Σύμφωνα με την έκθεση, οι περισσότερες, αλλά όχι όλες, περιφέρειες της χώρας ανέφεραν εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα νέας γρίπης. Εκτός πανδημικού «κάδρου» βρίσκονται η Δυτική Μακεδονία, η Πελοπόννησος και το νότιο Αιγαίο.
Σταθερή «πρωτιά» στον αριθμό των κρουσμάτων έχει η Αττική (8.386 ) και ακολουθούν η Κρήτη (2.145) και η Κεντρική Μακεδονία (1.403). Συνεχή άνοδος καταγράφεται όμως και στη Θεσσαλία όπου τα κρούσματα αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς (1.356) ενώ ο εβδομαδιαίος αριθμός των κρουσμάτων συναγωνίζεται εκείνον της Αττικής (28 έναντι 34 νέων περιστατικών γρίπης, αντιστοίχως).

Σταθερή η θνητότητα

Οι νεκροί στην Ελλάδα λόγω της νέας γρίπης ή/και των επιπλοκών εξαιτίας αυτής έχουν φτάσει τους 140 (τα στοιχεία αυτά αφορούν μέχρι και την περασμένη Τρίτη 23 Φεβρουαρίου). Από την έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ προκύπτει όμως ότι από την αρχή του έτους μέχρι και σήμερα ο ρυθμός των απωλειών σε ανθρώπινες ζωές λόγω γρίπης παραμένει σταθερός, χωρίς να επηρεάζεται καθόλου από τη μειωμένη δραστηριότητα της γρίπης και τον πτωτικό ρυθμό των νέων κρουσμάτων.
Κατά μέσο όρο τις τελευταίες εβδομάδες πέθαιναν οκτώ άνθρωποι την εβδομάδα με εξαίρεση τις πρώτες επτά ημέρες του έτους που οι νεκροί έφτασαν τους 16! Τις μεγαλύτερες απώλειες μετρά η Αττική με 50 θύματα της νέας γρίπης. Ακολουθεί η Κεντρική Μακεδονία (43 νεκροί) και η Θεσσαλία (14 νεκροί).



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης