Επεισόδια στο Ωραιόκαστρο: Αυτοκίνητο παρέσυρε πρόσφυγες - Μάνα και γιος νεκροί

Επεισόδια στο Ωραιόκαστρο: Αυτοκίνητο παρέσυρε πρόσφυγες - Μάνα και γιος νεκροί

Οι πρόσφυγες ξεσηκώθηκαν και εξαγριωμένοι έκαψαν το ΙΧ - Ο οδηγός κατέφυγε στην αστυνομία και συνελήφθη -Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή - «Οι πρόσφυγες επιστρέφουν στη δομή, τέλος η ένταση» ισχυρίζεται ο υπεύθυνος για τη διαχείριση του προσφυγικού στη Β. Ελλάδα

Επεισόδια στο Ωραιόκαστρο: Αυτοκίνητο παρέσυρε πρόσφυγες - Μάνα και γιος νεκροί
Νεκροί είναι μια γυναίκα πρόσφυγας και ο ανήλικος γιος της, στο Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων, στο πρώην βιομηχανικό κτίριο Φέσσα, στο Ωραιόκαστρο. Τη γυναίκα και το ανήλικο παιδί παρέσυρε ΙΧ που κινούνταν στον δρόμο μπροστά από το Camp και τους χτύπησε θανάσιμα. Ο θάνατος της γυναίκας ήταν ακαριαίος, ενώ το παιδί κατέληξε στη συνέχεια στο νοσοκομείο. Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε κι ένας ακόμη ανήλικος που τραυματίστηκε από το ίδιο ΙΧ.

Οι πρόσφυγες, μόλις αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί ξεσηκώθηκαν κι εξαγριωμένοι έκαψαν το ΙΧ, ο οδηγός του οποίου συνελήφθη νωρίτερα από αστυνομικούς. Στις φλόγες παραδόθηκαν επίσης κάδοι απορριμμάτων έξω από το Κέντρο. Η κατάσταση παραμένει έκρυθμη, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν σπεύσει στην περιοχή. Οι πρόσφυγες πετάνε πέτρες προς τους αστυνομικούς που έχουν παραταχθεί έξω από το Camp, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης, προσπαθώντας να  τους περιορίσουν εντός του Κέντρου.
            
Πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο συγκεκριμένο Κέντρο δηλώνουν ότι θα προχωρήσουν από αύριο σε καθιστική διαμαρτυρία, καθώς τα οχήματα που κινούνται στο σημείο, αναπτύσσουν συχνά μεγάλη ταχύτητα, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή τους.

Κλείσιμο
Στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων Φέσσα στη Λητή μετέβη ο υπεύθυνος για τη διαχείριση του προσφυγικού, Περιφερειακός Συντονιστής Βόρειας Ελλάδας και Ηπείρου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νίκος Ράγκος.

«Δεν υπάρχει πλέον ζήτημα, δεν υπάρχει ένταση. Οι πρόσφυγες επιστρέφουν στη δομή, έπειτα από συνεννόηση και μεσολάβηση που προηγήθηκε», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Ράγκος, ο οποίος παράλληλα διέψευσε πληροφορίες για προγραμματισμό εκδηλώσεων διαμαρτυρίας αύριο.










Πριν από λίγο ο χρήστης Ali Borsan ανέβασε στο twitter φωτογραφίες από το δυστύχημα στο Ωραιόκαστρο. Προσοχή, οι εικόνες είναι σκληρές







Πηγή: www.thestival.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης