Με χειροκρότημα υποδέχτηκαν τα προσφυγόπουλα στα Πετράλωνα

Με χειροκρότημα υποδέχτηκαν τα προσφυγόπουλα στα Πετράλωνα

Γονείς με αλληλέγγυους βρίσκονταν στο σχολείο από χωρίς για να προλάβουν τυχόν έκτροπα, όμως τελικά όλα πήγαν καλά

Με χειροκρότημα υποδέχτηκαν τα προσφυγόπουλα στα Πετράλωνα
Δεύτερη μέρα στα θρανία για τα προσφυγόπουλα και γονείς (μαζί με αλληλέγγυους) κινητοποιήθηκαν από νωρίς έξω από το 81ο δημοτικό σχολείο Αθηνών στα Πετράλωνα, προκειμένου να περιμένουν τα παιδιά και να τα υπερασπιστούν σε ενδεχόμενη διαμαρτυρία γονέων.

Σύμφωνα με τον σχολικό σύμβουλο Χάρη Παπαδόπουλο, η κινητοποίηση έγινε επειδή υπήρχε πρόθεση από ορισμένους γονείς να βάλουν λουκέτο στο σχολείο εάν ερχόντουσαν τα παιδιά των προσφύγων, κάτι που τελικά δεν έγινε.



Κλείσιμο
«Ομάδα γονιών ανησυχεί παραπάνω από όσο θα έπρεπε, κάποιοι καλοθελητές-κακοθελητες δίνουν τον τόνο και προσπαθούν να παρασύρουν με πολύ συντηρητικές ακροδεξιές λογικές και υπάρχει μια ομάδα γονιών ανησυχούν των που δεν ξέρουν τις λεπτομέρειες. Στο συγκεκριμένο σχολείο υπήρξαν κάποιες απειλές ότι θα κλείσουμε το σχολείο, θα βάλουμε λουκέτο, αυτά τα θλιβερά που διαβάζουμε στις εφημερίδες για άλλες περιοχές μεμονωμένα στην Ελλάδα. Για αυτό είναι εδώ η κινητοποίηση ανθρώπων της γειτονιάς που θέλουν να μην τραυματιστούν τα παιδάκια αυτά. Βγαίνουν από την κατασκήνωση τους και οι δικοί τους γονείς έχουν αγωνία για το που θα πάνε τα παιδιά τους και τι θα αντιμετωπίσουν, να μην τα προπηλακίσουν και εμείς οι εκπαιδευτικοί αγωνιούμε να υπάρχει μια ζεστασιά και να νιώσουν καλοδεχούμενα. Ευχαριστούμε τον κόσμο της γειτονιάς που μαζεύτηκε εδώ για να βοηθήσει ώστε να μην γίνουν οποιοδήποτε τύπου έκτροπα» ανέφερε ο Χάρης Παπαδόπουλος.





Τελικά τα παιδάκια προχώρησαν με σειρά με μέσα στο σχολείο υπό το χειροκρότημα των γονιών και αλληλέγγυων που είχαν έρθει από νωρίς στο σχολείο.

«Κάποιοι γονείς ανησυχούν με το δίκιο τους, για την ασφάλεια των δικών τους παιδιών. Οπότε προβλέπονται και θα γίνουν συναντήσεις με τους γονείς αυτούς για να τους καθησυχάσουμε και να τους δώσουμε αρμοδίως εξηγήσεις για να πειστούν πόσο σπουδαίο είναι και για τα δικά τους παιδιά, το να είναι σε μια κοινωνία που είμαστε όλοι, στον σεβασμό στην διαφορετικότητα, στην αλληλεγγύη και στην ανεκτικότητα έρχονται και γίνονται πράξη» είπε μεταξύ άλλων ο σχολικός σύμβουλος.

Δείτε τις δηλώσεις του σχολικού συμβούλου


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης