Βίντεο: Κυνηγητό δημοσιογράφων και αστυνομικών έξω από το Μαξίμου

Βίντεο: Κυνηγητό δημοσιογράφων και αστυνομικών έξω από το Μαξίμου

Ενταση όταν πέρασαν αιφνιδιαστικά στην Ηρώδου Αττικού - Ανέβασαν πανό: «Το μαύρο δεν έχει αποχρώσεις» στα κάγκελα του πρωθυπουργικού μεγάρου

Βίντεο: Κυνηγητό δημοσιογράφων και αστυνομικών έξω από το Μαξίμου
Σκηνές έντασης εκτυλίχθηκαν και σήμερα έξω από το Μαξίμου, όταν δημοσιογράφοι και τεχνικοί που διαμαρτύρονται για το μαύρο στα κανάλια κατάφεραν να ξεγελάσουν τους αστυνομικούς και να φτάσουν έξω από το Μαξίμου.

Εκείνη τη στιγμή επικράτησε ένταση καθώς οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τους αποτρέψουν όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί:

Κλείσιμο


Τελικά οι διαδηλωτές με το σύνθημα «Το μαύρο δεν έχει αποχρώσεις. Δεν θα επιτρέψουμε το μαύρο στις ζωές μας», έφτασαν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου για να διαμαρτυρηθούν υψώνοντας και ένα μαύρο πανό στα κάγκελα.


Βίντεο: Το μαύρο πανό στα κάγκελα του Μαξίμου



Αρχικά οι δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι και τεχνικοί που εργάζονται σε ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας συγκεντρώθηκαν το πρωί έξω από την είσοδο της Βουλής.

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι προχώρησαν προς το  Μέγαρο Μαξίμου. Εκεί, αρχικά αποκλείστηκαν από κλούβες της αστυνομίας στην Ηρώδου Αττικού. Περίπου 30 άτομα κατάφεραν να σπάσουν τον κλοιό και να φτάσουν μέχρι την περίφραξη του Μαξίμου, όπου ύψωσαν, αιφνιδιάζοντας τους αστυνομικούς, το μαύρο πανό.

Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον Νίκο Παππά και την Όλγα Γεροβασίλη από τους οποίους ζήτησαν συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα. Πήραν καταφατική απάντηση και αναμένουν να οριστεί το ραντεβού.



Φωτογραφίες: Η στιγμή που οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ σπάνε τον αστυνομικό κλοιό στην Ηρώδου Αττικού
 






Mε τη βοήθεια μίας ντουντούκας την οποία έστρεψαν προς τον Μέγαρο Μαξίμο, τεχνικοί και δημοσιογράφοι, αφιέρωσαν στον πρωθυπουργό το τραγούδι: «Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί».

Βίντεο: Η αφιέρωση των δημοσιογράφων και τεχνικών στον Αλέξη Τσίπρα 


Οι εργαζόμενοι στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς πραγματοποίησαν σήμερα πεντάωρη στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 15:00

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, αιτήματα είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας στους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας και η σταθερή και μόνιμη εργασία με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Φωτογραφίες από τη διαμαρτυρία έξω από το Μαξίμου








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης