Φωτογραφίες: Καταστροφές από την κακοκαιρία σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο

Φωτογραφίες: Καταστροφές από την κακοκαιρία σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο

Καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν τα πάντα στο πέρασμά τους - Δρόμοι-ποτάμια, κατολισθήσεις και ανεμοστρόβιλοι «χτύπησαν» τα νησιά του Ιονίου προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές

Φωτογραφίες: Καταστροφές από την κακοκαιρία σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο
Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας «χτύπησε» το νησί της Κεφαλονιάς και της Ζακύνθου τις τελευταίες ώρες, με τους δρόμους των νησιών να μετατρέπονται σε ποτάμια. 

Στην Κεφαλονιά, στην Αγία Ευφημία σπίτια, αυτοκίνητα, μαγαζιά, και βάρκες αφέθηκαν στο έλεος των ανεξέλεγκτων χειμάρρων. Τα συνεργεία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και της διεύθυνσης πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας κινητοποιήθηκαν αμέσως με μηχανήματα, ωστόσο ο όγκος του νερού ήταν τόσος που δυσκολεύτηκαν πολύ έως αργά τη νύχτα της Παρασκευής για την αποκατάσταση των δρόμων. 

Στην Αγία Ευφημία βρέθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης μαζί με τον Αντιδήμαρχο Πυλάρου Μάκη Αλυσανδράτο, τον Αντιδήμαρχο Καθημερινότητας Σπύρο Ματιάτο, τον Προιστάμενο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χαράλαμπο Τουμάση και τον Προιστάμενο της Δ/νση Πρόνοιας Δημήτρη Δημουλιό, προκειμένου να γίνει αποτίμηση της κατάστασης και καταγραφή των ζημιών. 

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα στη Ζάκυνθο, έντονες βροχοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν τα πάντα στο νησί. Για ακόμα μια φορά ανεμοστρόβιλος «έπληξε» τις περιοχές Καταστάρι, Πηγαδάκια, Βανάτο, Λαγκαδάκια και Αργάσι όπου συμπαρέσυρε οροφές από σπίτια, διαφημιστικές πινακίδες και κλαδιά δέντρων. Σε αρκετά σημεία προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε αυτοκίνητα, ενώ στην περιοχή  Κρυονέρι κατολισθήσεις προκάλεσαν έκλεισαν τους δρόμους.

Η Πυροσβεστική του νησιού δέχτηκε δεκάδες κλήσεις για κοπή δέντρων.

Δείτε φωτογραφίες από την κακοκαιρία που «χτύπησε» την Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο: 


































Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης