Χίος: Επεισόδια και πυρκαγιά στον καταυλισμό της Σούδας - Επέμβαση των ΜΑΤ

Χίος: Επεισόδια και πυρκαγιά στον καταυλισμό της Σούδας - Επέμβαση των ΜΑΤ

Δεκαπέντε προσαγωγές και τρεις συλλήψεις - Κάηκαν σκηνές και αποθηκευτικοί χώροι 

Χίος: Επεισόδια και πυρκαγιά στον καταυλισμό της Σούδας - Επέμβαση των ΜΑΤ
Πέντε κοντέινερ, που χρησιμοποιούνταν ως αποθηκευτικοί χώροι, καταστράφηκαν ολοσχερώς από την πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν τις τρεις τα ξημερώματα του Σαββάτου στον καταυλισμό της Σούδας της Χίου.

Τα κοντέινερ, που βρίσκονται έξω από τον κύριο χώρο του καταυλισμού, στην περιοχή της παραλίας, είχαν μέσα κλινοσκεπάσματα, εμφιαλωμένο νερό και άλλα υλικά για τις ανάγκες των
προσφύγων και
μεταναστών,
Κλείσιμο
που φιλοξενούνται στον καταυλισμό.

Από τις υψηλές θερμοκρασίες έλιωσαν, επίσης, κάποιες σκηνές, που έχουν τοποθετηθεί στην παραλία και στις οποίες διαμένουν όσοι καταφθάνουν το τελευταίο διάστημα στο νησί.

Η αναστάτωση και τα επεισόδια από μετανάστες ξεκίνησαν τα μεσάνυχτα, αμέσως μόλις άρχισε να βρέχει, αλλά η άμεση επέμβαση της αστυνομίας απέτρεψε την επέκτασή τους.



Ωστόσο, μετά τη μία και μισή, οπότε και απομακρύνθηκαν τα ΜΑΤ, που βρίσκονται στην περιοχή της Σούδας, τα επεισόδια επανελήφθησαν, με επιθέσεις και εν τέλει κάποιοι έβαλαν φωτιά στα κοντέινερ.

Η Πυροσβεστική έφτασε γύρω στις τρεις στον χώρο, αλλά δυσκολεύτηκε η επέμβασή της από τις πέτρες που πετούσαν ορισμένοι μετανάστες, ενώ γύρω στις 3:15 έφτασαν δυνάμεις των ΜΑΤ, που επενέβησαν και μάλιστα έγιναν και δεκαπέντε προσαγωγές από την αστυνομία και τρεις συλλήψεις από το λιμεναρχείο Χίου, το οποίο και επενέβη αφού ο χώρος είναι στην παράκτια ζώνη.

Η Πυροσβεστική επενέβη με 7 άνδρες και τρία οχήματα και έσβησε την φωτιά περί τις 4 το πρωί του Σαββάτου, ενώ μικρές δυνάμεις παρέμειναν στην περιοχή μέχρι το πρωί.



Η επίσημη ανακοίνωση του υπ. Ναυτιλίας έχει ως εξής:

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Χίου, για την εκδήλωση πυρκαγιάς στην δομή φιλοξενίας προσφύγων – μεταναστών και συγκεκριμένα σε οκτώ (08) προκατασκευασμένους οικίσκους (ISOBOX) οι οποίοι είχαν τοποθετηθεί επί της χερσαίας ζώνης λιμένα νέας ιχθυόσκαλας ν. Χίου και δεν χρησιμοποιούνταν για την διαμονή προσφύγων - μεταναστών.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής και του οικείου Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών, μια (01) διμοιρία των ΜΑΤ της ΕΛ.ΑΣ., στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας Χίου καθώς και τρία (03) οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Αποτέλεσμα της πυρκαγιάς ήταν η ολοσχερής καταστροφή έξι (06) προκατασκευασμένων οικίσκων καθώς και η πρόκληση μερικών ζημιών σε άλλους δύο (02), ενώ δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός προσφύγων – μεταναστών.

Τρεις (03) αλλοδαποί, ηλικίας 30, 22 και 18 χρονών συνελήφθησαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής διότι πετούσαν πέτρες και αντικείμενα εναντίων των ανωτέρω στελεχών κατά την διάρκεια προσπάθειά τους να κατασβήσουν την πυρκαγιά.

Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.



Πηγή: astraparis
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης