Υπόθεση Μπεν: Ψάχνουν το στοιχείο - κλειδί που θα λύσει το μυστήριο

Υπόθεση Μπεν: Ψάχνουν το στοιχείο - κλειδί που θα λύσει το μυστήριο

Για όγδοη ημέρα περνούν από… κόσκινο το χωράφι στην Κω οι Βρετανοί ερευνητές

Υπόθεση Μπεν: Ψάχνουν το στοιχείο - κλειδί που θα λύσει το μυστήριο
Για όγδοη ημέρα συνεχίζουν τις έρευνες στην Κω οι Βρετανοί ερευνητές προσπαθώντας να βρουν ένα στοιχείο που θα τους οδηγήσει στη λύση του μυστηρίου της εξαφάνισης του μικρού Μπεν.

Μέχρι στιγμής οι 19 έμπειροι αστυνομικοί κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους προκειμένου να εντοπίσουν στο χωράφι κάποιο σημάδι που θα τους οδηγήσει στον μικρό Μπεν. Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να πέφτει φως στην υπόθεση παρά το γεγονός ότι ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή τον χώρο που τους έχει υποδείξει ο μάρτυρας που με την κατάθεση που έδωσε στις Αρχές έφερε ουσιαστικά το βρετανικό κλιμάκιο πίσω στην Κω, τέσσερα χρόνια μετά τις τελευταίες έρευνες. 

Το πρωί της Δευτέρας έγινε γνωστό πως
οι Βρετανοί ζήτησαν άδεια από τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου για να κατεδαφίσουν ένα από τα δωμάτια της αγροικίας
Κλείσιμο
που όπως διαπιστώθηκε, προστέθηκε στο κτίσμα μετά την εξαφάνιση του μικρού Μπεν.

«Διαπιστώσαμε ότι η προσθήκη έγινε λίγους μήνες μετά την εξαφάνιση του Μπεν και πλέον περιμένουμε τη σχετική άδεια. Είμαι σε διαπραγματεύσεις με τους ιδιοκτήτες. Θέλω να ψάξω παντού, έτσι ώστε να είμαι σίγουρος ότι έκανε όποια έρευνα χρειαζόταν για να λύσω αυτόν τον δυσεπίλυτο γρίφο», ανέφερε σχετικά ο επικεφαλής των ερευνών Τζον Κάζινς ο οποίος είναι αισιόδοξος ότι θα λάβουν την άδεια, αφού υπάρχει δέσμευση ότι θα αποζημιωθεί ο ιδιοκτήτης, μετά τις έρευνες. 

Το σπίτι πριν... εν έτει 1991 


Το σπίτι μετά... Αυτό είναι το κομμάτι της αγροικίας που πρέπει να κατεδαφιστεί 


Την ίδια ώρα σημαντική είναι η βοήθεια των Ελλήνων εθελοντών στις καθημερινές εργασίες που γίνονται στο νησί με την οικογένεια του Μπεν να  τοποθετείται δημόσια με σχετική ανακοίνωση προκειμένου να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της. 

«Είμαστε ευγνώμονες για τη βοήθεια και την υποστήριξη των εθελοντικών ομάδων που δουλεύουν με τους αστυνομικούς. Το να γνωρίζουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι δίνουν τον χρόνο τους και είναι τόσο συντετριμμένοι όσο και εμείς για να βρεθούν απαντήσεις, είναι κάτι για το οποίο θα είμαστε για πάντα ευγνώμονες. Μας έχουν πει ότι οι εθελοντές πηγαίνουν στο σημείο κατευθείαν μετά την δουλειά τους και τις ημέρες που έχουν ρεπό και ειλικρινά δεν μπορούμε να τους ευχαριστήσουμε όσο θα θέλαμε».

Ένα άλλο στοιχείο που ερευνάται παράλληλα με τις συνεχείς ανασκαφές είναι και τα σανδάλια που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί του Γιορκσάιρ. 

Οι ερευνητές τις προηγούμενες ημέρες ήρθαν σε επικοινωνία με μία επιχείρηση του νησιού και ζήτησαν να κατασκευαστεί ένα πανομοιότυπο ζευγάρι προκειμένου να το συγκρίνουν με κάποια ευρήματα που έχουν στη διάθεσή τους από τις ανασκαφές του 2012. 

Τέλος όσον αφορά τα οστά που έχουν συλλέξει μέχρι στιγμής αλλά και τα στοιχεία αποσύνθεσης που βρέθηκαν στο χωράφι αποδείχτηκε έπειτα από ανάλυση στα εργαστήρια ότι ανήκουν σε ζωικούς οργανισμούς.

Βίντεο από τις έρευνες στην Κω

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης