Βίντεο: Έπιασαν στα Χανιά γύπα που είχε... αποπροσανατολιστεί

Βίντεο: Έπιασαν στα Χανιά γύπα που είχε... αποπροσανατολιστεί

Μπορεί το πτηνό να ήταν μόλις μερικών μηνών, αλλά το μέγεθός του, με άνοιγμα φτερών που ξεπερνούσε τα δύο μέτρα, ήταν εντυπωσιακό

Βίντεο: Έπιασαν στα Χανιά γύπα που είχε... αποπροσανατολιστεί
Ένας νεαρός γύπας που αποπροσανατολίστηκε και κατέληξε στη σκεπή ενός βενζινάδικου στον Κλαδισό Χανίων, αναστάτωσε περαστικούς και κατοίκους της περιοχής.

Μπορεί το πτηνό να ήταν μόλις μερικών μηνών, αλλά το μέγεθός του, με άνοιγμα φτερών που ξεπερνούσε τα δύο μέτρα, ήταν εντυπωσιακό. Το σημαντικότερο ήταν ότι δεν φαινόταν ικανό να πετάξει μόνο του ώστε να επιστρέψει στα… γνώριμα λημέρια του.

Στο σημείο σύμφωνα με το neatv.gr, έσπευσαν ορνιθολόγοι και μέλη της κυνηγετικής συνομοσπονδίας, οι οποίοι επιχείρησαν να… συλλάβουν τον γύπα, που στα Χανιά είναι γνωστός και ως καναβός. Ωστόσο το… κυνηγητό στην ταράτσα του βενζινάδικου δεν απέδωσε, καθώς το πτηνό ξέφυγε και πέταξε, πριν προσγειωθεί σε διπλανό δρόμο.

Τυφλώνοντας ουσιαστικά το όρνιο με έναν φακό, δύο ορνιθολόγοι κατάφεραν να πιάσουν το νεαρό πουλί που στη συνέχεια τοποθετήθηκε σε μεγάλο χαρτονένιο κουτί με την προοπτική να μεταφερθεί, ωστόσο ο γύπας με μια απότομη κίνηση έσκισε το χαρτόκουτο από μέσα και… απελευθερώθηκε!
Κλείσιμο

Τελικά ο γύπας πιάστηκε, τοποθετήθηκε σε ειδικό κουτί και το Σάββατο αναμένεται να απελευθερωθεί σε μεγάλο υψόμετρο, επιστρέφοντας έτσι στη φυσική του κατοικία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης