Για τις 5 Οκτωβρίου διεκόπη η δίκη Διώτη για τη λίστα Λαγκάρντ

Για τις 5 Οκτωβρίου διεκόπη η δίκη Διώτη για τη λίστα Λαγκάρντ

Ο πρώην εισαγγελέας νοσηλεύται από χθες στο νοσοκομείο μετά από ξαφνική αδιαθεσία 

Για τις 5 Οκτωβρίου διεκόπη η δίκη Διώτη για τη λίστα Λαγκάρντ
Σε διακοπή της δίκη για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ με κατηγορούμενο τον πρώην εισαγγελέα και πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διωτη, προχώρησε σήμερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Το δικαστήριο προχώρησε σε διακοπή της δίκης, καθώς ο πρώην εισαγγελέας, όπως ενημέρωσαν συνηγοροί του, ένιωσε ξαφνική αδιαθεσία και νοσηλεύεται από χθες σε νοσοκομείο. 

Σύμφωνα με ιατρική γνωμάτευση που προσκόμισε στο δικαστήριο η υπεράσπιση του πρώην εισαγγελικού λειτουργού, ο  κ. Διώτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με συμπτώματα ζάλης, αστάθειας, κ.ά. 

«Ο ίδιος θέλει να ειναι εδώ να καθαρισει το ονομα του για μια υπόθεση ανύπαρκτη» ανέφερε πάντως στο δικαστήριο ο συνήγορος υπεράσπισης, Πολυχρόνης Τσιρίδης. 

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Διώτης δικάζεται για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα ο κ. Διώτης δεν αξιοποίησε τη λίστα Λαγκάρντ, στην οποία περιλαμβάνονταν 2.062 ονομάτων Ελλήνων καταθετών στο υποκατάστημα της τράπεζας HSBC στη Γενεύη, προκειμένου να αντλήσει στοιχεία και να προχωρήσει σε φορολογικούς ελέγχους.

Από την πλευρά του ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ έχει αντιτείνει, πως δεν μπορούσε να αξιοποιήσει την επίμαχη λίστα καθώς όπως έχει υποστηρίξει αποτελούσε παράνομο υλικό και δεν μπορούσε να αξιοποιηθεί.
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης